Rymling från rättspsyk gripen för mordet i Rissne – efter dna-träff

Uppdaterad 2021-01-14 | Publicerad 2021-01-06

Efter en dna-träff ska polisen ha identifierat en man som nu misstänks för mordet i Rissne. Polisen bekräftar att en man nu är anhållen på sannolika skäl.

Det ska handla om en 19-åring som varit på rymmen från en sluten rättspsykiatrisk klinik i Huddinge, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Den misstänkte 19-åringen är dömd för ett mord i Enskede 2017 och ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha gripits i södra Stockholm.

Sjubarnspappan Joakim Forsberg, 45, knivmördades på lördagskvällen vid en bankomat utanför Hemköp i Rissne. Polisen i region Stockholm har nu satt in stora resurser i jakten på mördaren. Under onsdagsmorgonen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för mordet men släpptes under eftermiddagen på grund av bristande bevis. Misstankarna mot mannen kvarstår inte.

Mannen är dömd för att ha mördat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium.

Efter en dna-träff har polisen nu kunnat identifiera Rissnemördaren som en 19-åring som rymt från en sluten rättspsykiatrisk klink, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen skriver på sin hemsida att en man nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet i Rissne den 2 januari. Han kunde gripas vid Gullmarsplan i södra Stockholm klockan 20.45 på onsdagskvällen.

– Han är gripen efter ett intensivt polisarbete, säger Stockholmspolisens presstalesperson Per Fahlström, som i nuläget inte vill ge några ytterligare detaljer om hur gripandet gått till.

Mannen är tidigare dömd för att ha mördat den 17-åriga eleven Mahmoud Alizade med en kökskniv. Dådet skedde i ett bibliotek Enskede gårds gymnasium på luciadagen 2017. Enligt domen finns risk att han begår nya allvarliga brott.

19-åringen utreds för ytterligare ett knivdåd. På måndagskvällen runt 22.20 ringde en person 112 efter att ha sett en knivbeväpnad man utanför Willys i centrala Sundbyberg. Han ska ha setts gå mot en person vid en bankomat med sedan sprungit från platsen.

Mannen ska ha rymt i december och sprungit ifrån personal under en ledsagad promenad. Han har varit efterlyst internationellt.