Limhamnsvilla sopar banan med klick – igen

Sekelskiftsvilla med närhet till fiskehamnen i Limhamn lockade återigen flest klick av Malmöbostäderna på Hemnet under sportlovsveckan.

Här är de mest klickade bostäderna i Malmö vecka 8.

Denna villa i Limhamn toppade klicktoppen både vecka 7 och 8. Totalt har villan, som förmedlas via Våningen & Villan, klickats över 35 000 gånger.
Denna villa i Limhamn toppade klicktoppen både vecka 7 och 8. Totalt har villan, som förmedlas via Våningen & Villan, klickats över 35 000 gånger.

1. Limhamn, Malmö

Pris: 11 500 000 kronor. Antal klick: 20 083 (+ 15 768 under vecka 8). Mäklare: Våningen & Villan.

Denna sekelskiftesvilla vid Strandparken och fiskehamnen i Limhamn toppar klicktoppen i Malmö även denna vecka. Den har, efter elva dagar på Hemmet, klickats över 35 000 gånger. Villan är 230 kvadratmeter stor och har en biarea på 4 kvadrat. Villan har kvar tidsenliga detaljer såsom smyckande stuckaturer, fiskbensparkett och höga fönster. I källarvåningen finns en dykaffär vars hyreskontrakt medföljer köpet.

Huset används i dagsläget som två olika lägenheter men man kan lätt göra om det till en och samma bostad. Från entrén en trappa upp – källaren hyrs ut som butikslokal – når du hallen, med vardagsrum kök till höger och från det når du badrum. Till vänster om hallen finns ett vardagsrum från vilket du når ut till den inglasade verandan och längre in når du ett sovrum eller tv-rum. En trappa upp når du hallen till lägenhet nummer två. Här finner du badrum från vilket du når in i ett sovrum. Från sovrummet når du också ut till balkongen, som det delar med ett annat sovrum alternativt vardagsrum. Här finns också ett tv-rum och ett kök. Från hallen når du också upp i vindsvåningen där det finns ett större rum som används som allrum samt matplats.

Budgivning pågår.

Denna villa i Videdal klickades över 12 000 gånger förra veckan.
Denna villa i Videdal klickades över 12 000 gånger förra veckan.

2. Videdal, Malmö

Pris: 4 975 000 kronor. Antal klick: 12 167. Mäklare: SkandiaMäklarna.

Denna villa i Videdal byggdes år 1965 och är byggd i mursten, betong och koppar. Huset har teakfönster, fiskbensparkett och fönsterbänkar i marmor.

Huset har ett stort vardagsrum samt kök med matplats, ett badrum samt två sovrum, men man kan lätt göra om dessa till tre enligt mäklarens beskrivning. I källaren finns ett arbetsrum eller gästrum, gillestuga, tvättrum, wc och förråd. Villan har en boarea på 128 kvadratmeter och en biarea på lika många kvadrat, då källarvåningen räknas som biarea. Tomtarean ligger på 644 kvadratmeter.

I trädgården finns inglasat uterum, en carport samt garage och cykelgarage.

Budgivning pågår.

Sekelskiftesvilla nära Rosenvång.
Sekelskiftesvilla nära Rosenvång.

3. Rosenvång, Malmö

Pris: 10 100 000 kronor. Antal klick: 11 914. Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling.

På tredje plats hittar vi denna sekelskiftesdröm som byggdes år 1916. Villan har brädgolv, ljusa rum, burspråk och fönster som speglar sekelskiftsepoken. På entréplan är det högt i tak. Här finns hall, gästtoalett, kök, matsal och vardagsrum med öppen spis. På entréplan finns också ett större så kallat ”master bedroom” med eget badrum. Från matsalen når du ut till trädgården.

På ovanvåningen finns tre rum, varav två i dag används som sovrum och det tredje som kontor, samt ett badrum. Vinden är inredd och här finns ett gästrum. Boarean ligger på 195 kvadrat, biarea på 25 och tomtarean på hela 1 117 kvadratmeter.

Villa i Husie.
Villa i Husie.

4. Husie, Malmö

Pris: 2 600 000 kronor. Antal klick: 9 441. Mäklare: Fastighetsbyrån Malmö.

Detta enplanshus i Husie klickade in sig på tredje plats under sportlovsveckan i Malmö.

Huset har fem rum, varav tre sovrum. Här finns också kök, vardagsrum samt badrum. Här finns även ett garage – samt förrådsutrymmen. Huset har stått tomt en tid, och är enligt mäklarens beskrivning i stort behov av renovering före inflytt. Huset ligger på en återvändsgata.

5. Bunkeflostrand, Malmö

Pris: 6 495 000 kronor. Antal klick: 7 890. Mäklare: MOHV Fastigheter.

På klicktoppens femte plats hittar vi detta moderna radhus, byggt 2007–2008. Arkitekturen öppnar för gott ljusinsläpp. Huset har sex rum varav 4–5 sovrum. På entréplan finns hall som når in till köket och vardagsrummet som smälter samman genom en öppen planlösning. Här finns också ett badrum och man når ut direkt till det anslutande garaget.

Till höger om hallen finns en trappa upp till andra våningen där du just nu finner tre sovrum, ett tvättrum, ett badrum, en större klädkammare samt sovrum. Ytterligare en trappa upp finner du ett ytterligare rum samt husets takterass. Enligt planritningen kan man göra om allrummet på våning 2 till ett sovrum, och även dela av vardagsrummet på entréplan för att få till ett sovrum till.

Från köket/vardagsrummet når du ut till trädgården med trädäck. Huset är 165 kvadratmeter stort och har en biarea på 21 kvadrat. Tomtarean ligger på 347.

Budgivning pågår.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN