Uppsala

Villaidyll med hönshus toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Ett rött hus med vita knutar, en generös tomt och hönshus drog flest blickar till sig på Hemnet förra veckan.

Bland de mest klickade bostäderna i Uppsala hittar vi också ett sekelskifteshus med flera eldstäder, ett modernt hus intill Ekoln och ett lantligt timmerhus.

Björklinge, Uppsala.
Björklinge, Uppsala.

1. Björklinge, Uppsala

Pris: 1 395 000 kronor. Antal klick: 13 481. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den mest klickade bostaden ligger lantligt, tio minuter från Björlinge i norra Uppsala. Huset som är från 1963 samsas med en enklare verkstad, en trädkoja och ett hönshus under uppförande på tomten som sträcker sig över hela 2,3 hektar. Huset som är på 128 kvadratmeter rymmer sex rum, fördelat på två plan. Här hittar vi tre sovrum, ett vardagsrum med utgång till altanen, kök med matsal, arbetsrum, tvättstuga med groventré samt ett badrum.

Vreta, Uppsala.

2. Vreta, Uppsala

Pris: 9 750 000 kronor. Antal klick: 9 108. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden hittar vi avskilt, vid sjön Ekoln, 15 minuter från centrala Uppsala. Huset som är från 2009 är på 159 kvadratmeter och rymmer ett sovrum, ett gästrum, vardagsrum med kakelugn samt ett badrum och kök. På tomten som sträcker sig över 3 340 kvadratmeter finns även en gäststuga, lekstuga och förråd med snickarbod.

Jumkil, Uppsala.

3. Jumkil, Uppsala

Pris: 1 900 00 kronor. Antal klick: 7 524. Mäklare: Eklund Fastighetsmäkleri.

Även den tredje mest klickade bostaden ligger lantligt, på en lummig tomt nordväst om centrala Uppsala. Huset som är från 1981 är på 97 kvadratmeter. Det har trägolv och träpanel på väggarna och rymmer ett vardagsrum, kök, sovrum, badrum med bastu och en tvättstuga på entréplan och ytterligare ett sovrum med utgång till balkong och allrum på övervåningen.

Gamla Uppsala, Uppsala.

4. Gamla Uppsala, Uppsala

Pris: 5 950 000 kronor. Antal klick: 6 696. Mäklare: Svenska Mäklarhuset Uppsala.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger norr om centrala Uppsala. Huset är från 1921 och bjuder på flera tidstypiska detaljer såsom bröstpaneler, höga socklar och trägolv samt två kakelugnar och en öppen spis. Huset är på 150 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök, två rum, en toalett och ett allrum. På övervåningen finns ytterligare ett allrum, en balkong, tre sovrum och badrum. I källaren finns tvättstuga, dusch, gästrum, ett hobbyrum och förvaringsutrymmen.

Storvreta, Uppsala.

5. Storvreta, Uppsala

Pris: 5 975 000 kronor. Antal klick: 6 423. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den sista bostaden på listan är även den största. Huset som sträcker sig över 213 kvadratmeter ligger i centrala Storvreta, knappt tio minuters tågfärd från centrala Uppsala. Huset som är från förra sekelskiftet har sju rum och bjuder bland annat på fiskbensparkett, gamla trägolv, tre eldstäder och speglade dubbeldörrar. På entréplan hittar vi fyra rum, matsal, kök, vardagsrum, kök och wc. På det övre planet finns ett bibliotek, tre sovrum och två badrum. Tvättstuga finns i källaren tillsammans med bastu, förråd och jordkällare.

På tomten som sträcker sig över 1 624 kvadratmeter finns även ett växthus, en lada och ett gårdshus om 60 kvadratmeter. Likt det större huset är det från förra sekelskiftet och har två plan. Det rymmer ett kök, vardagsrum med braskamin, sovrum, allrum och badrum.

Publisert:

LÄS VIDARE

Villorna i Uppsala är dyrare än någonsin

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Bostadsförmedlingen

Hemnet