Uppsala

Uppsalahem inför kompiskontrakt på tvåor

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Snart kan kompisar som vill flytta ihop dela på bostadskontrakt.

I alla fall i en del mindre lägenheter som Uppsalahem äger.

Bostadsförmedlingen ska testa en ny boendeform i ett 20-tal lägenheter – men utesluter inte ännu fler kompislägenheter framöver.

I oktober inför Uppsalahem kompiskontrakt för personer under 27 år. De ger kompisar möjlighet att delar på ett kontrakt i uppemot fyra år samtidigt som de behåller sin vanliga kötid i bostadskön.

– I och med att man måste under 27 år för att få skriva kontrakt på de här lägenheterna så tävlar man med färre personer om kontrakten och vi vill att fler unga ska få möjlighet att flytta hemifrån och få en bra hyra, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem.

Ett 20-tal tvåor

Just nu ligger fem lägenheter med kompiskontrakt ute på bostadsförmedlingen. Men under senhösten och vintern ska ytterligare ett 15-tal lägenheter läggas ut på sidan och Ryttlefors utesluter inte ännu fler lägenheter med boendeformen.

– Jag hoppas att många kompisar söker det här och tar chansen nu när vi hittat på någonting som är nytt. Och ser vi att det funkar och att det finns en stor efterfrågan så finns det kanske möjlighet att omvandla ännu fler lägenheter till kompiskontrakt, säger hon.

Hyran för de första lägenheterna som ligger på Granitvägen i Eriksberg i Uppsala ligger på 5 600 kronor. De är på 39 kvadratmeter och rymmer två rum och kokvrå. Skulle någonting gå sönder i lägenheterna är samtliga personer på kontrakten ansvariga.

ANNONS

50% rabatt på valfri produkt hos Yves Rocher! Ange kod: "NOW50" Gäller första produkten som läggs I varukorgen. Gäller ej rea eller set.

Extern länk från Yves Rocher SE

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Villaidyll med hönshus toppar klicktoppen i Uppsala

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Bostadsförmedlingen

Bostadsmarknad