En allvarligt skadad efter smitning

NYHETER

Tre personer har blivit påkörda vid en skola i Domsjö, strax söder om Örnsköldsvik. Alla har förts till sjukhus med ben-, rygg- respektive nackskador. En bedöms vara allvarligt men inte livshotande skadad.

– Två av personerna verkar hyfsat okej. För den tredje personen, jag vet inte om det är en man eller kvinna, ser utgången sådär ut just nu, säger Tommy Nygren, befäl vid polisregion Nord.

Larmet inkom till polisen vid 01.30-tiden och det finns uppgifter om att en personbil setts avvika från platsen. Strax före klockan 02.00 lyckades en polispatrull efter intensivt arbete stoppa en personbil som kan ha koppling till olyckan, skriver polisen på sin webbplats.

En person i 30-årsåldern har gripits misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och smitning. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Fler brottsrubriceringar kan bli aktuella, till exempel som mordförsök, om det visar sig att mannen agerat med flit.

– Själva olyckan får vi utreda om det är en medveten handling, om han kört på gångtrafikanterna med flit. Men han har inte stannat och kört från olycksplatsen, säger Oscar Berglund, befäl på polisens regionledningscentral.

Han berättar också att den person som är allvarligt skadad var medvetslös när ambulansen anlände. Skadorna ska dock inte vara livshotande, enligt polisen.