Elvaåriga Miah överlevde massakern – 19 av hennes skolkamrater dog

Här är alla offer

Uppdaterad 2022-05-28 | Publicerad 2022-05-27

19 barn och 2 lärare mördades av Salvador Ramos, 18.

En av dem som överlevde skolmassakern är elvaåriga Miah Cerrillo.

– Hon blodade ner sig själv och spelade död, säger mostern Blanca Rivera.

Miah Cerrillo, 11, såg sin lärare skjutas ihjäl framför sina ögon.

Hon själv smetade in sig i blod, lade sig över en skjuten klasskamrat och spelade död. Det berättar flickans föräldrar för Washington Post.

Medan den beväpnade Salvador Ramos befann sig i skolan, stod Miah Cerrillos mamma och pappa skräckslagna utanför tillsammans med hundratals andra. Efter att Ramos skjutits till döds av polis såg de sin dotter bäras ut, täckt i blod – men vid liv.

Elvaåringen kördes till sjukhus med kulfragment i nacke och rygg. Hon klarade sig utan allvarligare fysiska skador, men ska ha drabbats av panikångest samma kväll hemma i sin trygga säng.

Miah hade turen på sin sida. 19 av hennes klasskompisar hade det inte.

Miah Cerrillo.
Miah Cerrillo.

Här är alla som föll offer i massakern

Samtliga 21 dödsoffer har identifierats och nu vill nära och kära dela sin sorg med omvärlden.

Alexandria Aniyah Rubio, 10

”Min vackra, smarta Alexandria Aniyah Rubio fick i dag skolans hederspris. Hon fick också ett pris för att vara en bra medmänniska. Vi sa till Alexandria att vi älskade henne och skulle hämta upp henne efter skolan. Vi hade ingen aning om att det skulle bli vårt sista farväl”, skrev Alexandrias mamma Kimberly Mata-Reubio på Facebook.

Alexandria Aniyah Rubio.
Alexandria Aniyah Rubio.

Alithia Ramirez, 10

Strax efter skottlossningen publicerade Alithias pappa Ryan Ramirez ett inlägg på Facebook. Han letade efter sin dotter.

Dagen därpå publicerade Ramirez ett Facebookinlägg med en bild på sin förlorade dotter med änglavingar.

Alithia älskade att rita och ville bli en konstnär.

Amerie Jo Garza, 10

”Tack för alla böner och hjälp med att leta efter min älskling. Hon har blivit hittad. Nu är hon hos änglarna. Snälla, ta vara på varje sekund. Krama din familj. Säg att du älskar dem. Jag älskar dig Amerie Jo. Vaka över din lillebror för mig”, skrev Angel Garza, Ameries pappa, på Facebook.

Amerie Jo Garza här tillsammans med sin pappa.
Amerie Jo Garza här tillsammans med sin pappa.

Annabell Guadalupe Rodriguez, 10

”Min lillasyster klarade inte sig, hon är inte längre med oss. Min stackars, älskade lilla tjej. Dessa älskade små liv förtjänade inte detta, de var så glada för att de snart skulle gå på sommarlov”, skrev Annabells syster Lidia Anthony Luna på Facebook.

Annabell Guadalupe Rodriguez.
Annabell Guadalupe Rodriguez.

Eliahana Cruz Torres, 10

Eliahana beskrevs som en glad fjärdeklassare som älskade softball. Dagen för skjutningen skulle hon spela en finalmatch som hon, enligt en släkting, var väldigt nervös inför.

Eliana “Ellie” Garcia, 9

Hon var den näst äldsta av fem flickor i sin familj. Hon älskade Disneys ”Encanto”, cheerleading och basket, berättar hennes mor/farföräldrar.

Hon drömde om att bära en lila klänning på sin 15-årsdag och utbilda sig till lärare.

Eliahna Garcia.
Eliahna Garcia.

Eva Mireles, 44

Eva Mireles var en av två lärare som dödades i massakern. Hon hade jobbat i skoldistriktet i 17 år. Hennes man, Ruben Ruiz, är polis i distriktet och blev larmad till skolan där han själv blev beskjuten. Han klarade sig utan fysiska skador.

Twitter beskrev Mireles dotter sin mamma som ”halvan som gör mig hel”.

”Du är känd av många och jag är så glad att folk känner till ditt namn och vackra ansikte. Då vet de hur en hjälte ser ut. Mitt hjärta kommer för alltid att vara krossat”.

Eva Mireles med sin dotter.
Eva Mireles med sin dotter.

Irma Garcia

”Hon offrade sig själv för att skydda barnen i klassrummet... hon dog som en hjälte. Hon var älskad av många och kommer vara så saknad”, skrev Garcias syster/brorsson på Twitter.

Garcia hade jobbat på skolan i 23 år. Enligt en beskrivning på skolans hemsida älskade hon att grilla tillsammans med hennes man och lyssna på musik.

Hon lämnade efter sig ett 24-årigt äktenskap och fyra barn.

Jackie Cazares, 10

– Min lilla flicka var full av liv och kärlek. Hon var den som hjälpte andra och det ger mig tröst att hon skulle varit den som skulle gjort något för att hjälpa sina klasskamrater, säger Jackies pappa Jacinto Cazares.

Jacinto Cazares dotter Jacklyn, 10, sköts ihjäl i skolskjutningen.
Jacinto Cazares dotter Jacklyn, 10, sköts ihjäl i skolskjutningen.

Jailah Nicole Silguero, 10

– Jag körde henne till skolan, men hon ville inte gå in. Hon frågade sin pappa om hon fick stanna hemma, sa hennes mamma Veronica Luevanos till Univision. Det var som om hon kände på sig att något skulle hända.

Hennes kusin Jayce blev också dödad i massakern.

Jayce Luevanos, 10

”Mina älsklingar, jag kommer sakna er så mycket. Vi älskar er båda. Jag är så vilsen just nu. Flyg högt, mina änglar”, skrev kusinernas gemensamma släkting på Facebook.

Jose Flores, 10

”Jag älskar dig och saknar dig”, skrev Joses släkting på Facebook tillsammans med fyra bilder på honom.

Jose Flores.
Jose Flores.

Layla Salazar, 10

”Hon var så himla rolig”, sa Laylas pappa till Associated Press.

Han tillade att hon älskade Tiktok och att sjunga med i Guns N’ Roses låt ”Sweet child o’mine” tillsammans med honom varje morgon på väg till skolan.

Layla Salazar.
Layla Salazar.

Makenna Lee Elrod, 10

”Mitt hjärta är i tusen bitar. Min dotter Chloe älskade henne så mycket. För bara några veckor sedan fick hon ett vänskapsarmband från Makenna och hon har på sig det varje dag”, skriver en familjevän på Facebook.

Makenna Lee Elrod.
Makenna Lee Elrod.

Maite Rodriguez

”Det är med tungt hjärta jag skriver det här med anledning av min kusin Ana som förlorade sin älskade flicka i gårdagens skoningslösa skottlossning. Vi är förkrossade”, skriver en släkting på Facebook.

Miranda Mathis, 11

”Min älskade lilla kusin, vi älskade dig så mycket. Jag är så ledsen att detta hände dig”, skrev kusinen Deanna Miller på Facebook.

Nevaeh Bravo

”Vila i frid min älskade flicka, du förtjänade inte det här”, skrev Nevaehs kusin på Twitter.

Rojelio Torres, 10

Rojelios familj fick vänta i närmare tolv timmar innan de blev informerade om hans död.

”Vi är förkossade. Rojelio var väldigt intelligent, ambitiös och en hjälpfull person. Han kommer vara så saknad och aldrig glömd”, sa en släkting till KSAT.

Tess Marie Mata

”Syrran, jag saknar dig så mycket, jag vill bara hålla om dig och berätta hur fin du är. Jag vill ta med dig ut och spela softball. Jag vill åka på en sista familjesemester. Jag vill höra ditt smittsamma skratt. Jag vill att du ska få höra hur mycket jag älskar dig”, skrev Tess syster Faith Mata på Facebook.

Tess Maria Mata.
Tess Maria Mata.

Uziyah Garcia, 10

Uziyah och hans två systrar hade bott med sina mor/farföräldrar i mer än fem år. Enligt mor/farfadern ska han inte ha haft ”ett uns av trubbel” i sig.

– Han var den typen av kille som kunde intressera sig för något på fem minuter. Han var perfekt, så vitt jag vet, sa mor/farfadern Manny Renfro till The Times.

Uziyahs pappa beskrev honom som en kärleksfull och försiktig pojke som älskade karaoke, tv-spelet Fortnite och att hoppa studsmatta.

Uziyah Garcia.
Uziyah Garcia.

Xavier Lopez, 10

– Han var rolig, aldrig seriös och hans leende... det leendet kommer jag aldrig att glömma. Det fick alla på bättre humör, sa Xaviers mamma Felicha Martinez till The Times.

LÄS VIDARE