Miljöpartiet

MP vill värma hus – med solstrålar

Av: 

TT

Miljöpartiet vill underlätta utbyggnaden av vindkraften – och föreslår ett stöd för solvärme likt det som idag ges för solceller.
Miljöpartiet vill underlätta utbyggnaden av vindkraften – och föreslår ett stöd för solvärme likt det som idag ges för solceller.

NYHETER

Miljöpartiet presenterar i en debattartikel på DN sex förslag på åtgärder som ska stärka det svenska elsystemet.

Partiet lyfter fram möjligheten att utnyttja solenergi för värmeproduktion, och föreslår ett stöd för små- och storskalig solvärme likt det som idag ges för solceller.

Solceller används för att omvandla solens energi till elektricitet. Solvärme innebär i sin tur att solens energi, med hjälp av en solfångare, omvandlas till värme.

Man vill också att Försvarsmakten, som ofta agerar bromskloss, får mindre att säga till om vid vindkraftsbyggen till havs. Miljöpartiet föreslår skärpta krav på så kallade villkorade tillstånd, där försvaret förvisso får ställa krav på vindparkernas utformning, men i utbyte mot detta accepterar utbyggnader.

Vidare föreslås bland annat ett konverteringsstöd till hushåll som vill ersätta direktverkande el med fjärrvärme, bergvärme eller effektiv värmepump, samt en skatteöversyn för att med hjälp av elskatt och nättariff skapa ett mer flexibelt system.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Miljöpartiet