Hanif Bali efter anklagelserna: Har inte bett om sex

Riksdagsledamoten Hanif Bali anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot en 15-årig flicka.

Han tillbakavisar anklagelserna – och beskriver en helt annan relation.

– Hon har frågat mig om specifika matteuppgifter och samhällskunskap. Vid ett tillfälle har jag även träffat henne för att hjälpa till med en skoluppgift, berättar Hanif Bali för Expressen.

Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna, har anklagats för att ha haft olämpliga sexuella kontakter med en 15-årig flicka.

Enligt uppgifter till Aftonbladet började kontakten med att Bali hjälpte flickan med läxor. Det ska, enligt de anklagelser som lagts fram till partiet, sedan ha utvecklats till en sexuell förbindelse där riksdagsledamoten bad om nakenbilder och sex.

Under onsdagen bemötte han anklagelserna i ett Facebookinlägg där han beskrev det hela som en komplott mot honom.

”Setts vid tre tillfällen”

I en intervju med Expressen berättar Hanif Bali vidare om kontakten mellan honom och den då 15-åriga flickan. De träffades första gången för två år sedan och har setts vid tre tillfällen, säger han.

– Jag kan inte gå in på allt för mycket detaljer av respekt för henne. Jag har inte på något sätt bett om sex eller gjort några anspelningar mot henne.

Han menar att han och flickan pratade om politik och att han gav henne vägledning och studier och yrkesval.

– Hon har frågat mig om specifika matteuppgifter och samhällskunskap. Vid ett tillfälle har jag även träffat henne för att hjälpa till med en skoluppgift, något jag alltså ofta får frågan om när Muf-medlemmar har fått i uppdrag att exempelvis intervjua en politiker.

”Vägrar ställas i mediedomstol”

Hanif Bali menar att han har ”gott om bevis” som visar att han är oskyldig. Vad det är för bevis vill han inte berätta.

– Det finns bevis men jag vägrar vara och ställas i någon form av mediedomstol med visklekar. Vi har ett rättsväsende som kan hantera de här frågorna och jag har stor tillförsikt för det. Att jag kommer att bli rentvådd.

Moderaterna har tidigare meddelat att de inlett en intern utredning gällande anklagelserna mot Hanif Bali. Men han kommer att fortsätta i tjänst medan utredningen pågår.

– Vi har tagit del av riksdagsledamotens inlägg, och han har också lämnat sin version direkt till utredningen, som fortfarande pågår, säger Moderaterna presschef Niklas Gillström till Aftonbladet.

Aftonbladet söker Hanif Bali.

I ett inlägg på sin sida på Facebbok tillbakavisar Hanif Bali anklagelserna om olämpligt beteende mot en 15-årig flicka.
I ett inlägg på sin sida på Facebbok tillbakavisar Hanif Bali anklagelserna om olämpligt beteende mot en 15-årig flicka.
Publisert:

LÄS VIDARE