På Madame Tussauds har Merkel redan gått på semester

Angela Merkel som vaxdocka.
Angela Merkel som vaxdocka.

Snart lämnar Angela Merkel posten som förbundskansler.

Men på Madame Tussauds i Berlin har hon redan gått på semester.

Där har Merkel bytt från sin patenterade kostymdräkt till sina lika patenterade fritidskläder.

Att Tysklands förbundskansler Angela Merkel är en vanemänniska av stora mått har tyskarna vant sig vid.

När hon hittat något hon gillar håller hon fast vid det, oavsett om det rör sig om kläder, resor eller boende.

Tidigt när Merkel tillträde som kansler skaffade hon en egen modedesigner, Bettina Schoenbach, som försåg henne med den i dag klassiska byxdressen. Tyska medier har räknat ut att Merkel haft flera hundra byxdressar i regnbågens alla färger. Så när Madame Tussauds skulle göra en vaxfigur av förbundskanslern behövde de inte fundera länge på hur hon skulle vara klädd.

Under åren har Angela Merkel år efter år gjort samma sommarsemester med sin make Joachim Sauer. De har vandrat i Alperna och till mångas förtjusning har Merkel burit identiska kläder varje år: beige, trekvartslånga vandrarbyxor, rödrutig flanellskjorta, keps och ryggsäck.

Angela Merkel är en vanemänniska vilket syns i hennes kläder.
Angela Merkel är en vanemänniska vilket syns i hennes kläder.

När Merkel nu lämnar posten som förbundskansler är det som semesterfirare Madame Tussauds tänker sig att hon kommer att se ut. Från och med måndag kommer hennes vaxfigur nämligen bära fritidskostym.

På sikt kommer vax-Merkel att få en mer undanskymd plats i samlingen. Madame Tussauds har skickat förfrågningar till samtliga kanslerkandidater för att ha en vaxfigur av Tysklands näste kansler på plats så snabbt som möjligt.

Även verkliga Angela Merkel satsar på en mer undanskymd plats. Hon har meddelat att hon kommer vara bosatt i Berlin och i byn Hohenwalde i Uckermark, strax norr om Berlin, där hon dels växte upp, haft sin familj och sedan länge haft ett sommarhus.

Publisert:

LÄS VIDARE