Elev allvarligt skadad efter Tiktok-bomb – skolan varnar

En skolelev i Borås har skadats allvarligt i en kemisk explosion.

Nu slår skolan larm om den farliga Tiktok-trenden.

– Det är jättetråkigt när det drabbar på det här sättet, säger rektorn Maria Persson.

En ny farlig trend, som går ut på att blanda samman vätskor för att tillverka en kemikaliebomb, sprids på sociala medier-nätverket Tiktok.

En tonåring i Borås fördes till sjukhus med svåra skador i ansiktet efter att vätskan exploderat. Enligt P4 Sjuhärad är läget så pass allvarligt att synen kan vara skadad.

– Den ungdom som blivit drabbad går på skolan. Ibland ser vi Tiktok-trender med danser eller så, men vi har inte sett såna här farliga utmaningar tidigare, säger Maria Persson, rektor på skolan.

”Inget vi sett tidigare”

Händelsen ska inte ha inträffat på skolan, men efter information från de drabbade föräldrarna har skolledningen beslutat sig för att gå ut med en varning till alla vårdnadshavare.

– Det är jättetråkigt när det drabbar på det här sättet. Vi vet att ju att det pågår liknande trender och vill uppmana vårdnadshavare och föräldrar att vara uppmärksamma på vad barnen gör på Tiktok och prata med dem om det, säger Maria Persson.

Flera liknande händelser har inträffat i Boråsområdet den senaste tiden. I tisdags ryckte polisen ut till en skola i närheten där tre mindre explosioner inträffat, och även där ska det röra sig om elever som som inspirerats av Tiktok-videos, skriver Borås Tidning.

Trenden går ut på at blanda samman vätskor och sprids på sociala medier.
Trenden går ut på at blanda samman vätskor och sprids på sociala medier.
Publisert:

LÄS VIDARE