Angelica skulle ta ögondroppar – insåg sen sitt stora misstag

1 av 3 | Foto: Privat
Så här ser Angelicas öga ut efter misstaget.
NYHETER

Angelica var torr om ögonen och tog tag i flaskan med ögondroppar – trodde hon. När det brände till i ögonen insåg hon sitt stora misstag.

– Jag började skratta först, för det var så förbannat dumt gjort.

25-åriga Angelica Konradsson, från Umeå, arbetar som flygvärdinna och brukar ha torra ögon efter en arbetsdag, därför använder hon ögondroppar. Natten mot fredagen var inget undantag. Hon stod i badrummet och tog flaskan med ögondroppar ur badrumsskåpet – trodde hon.

– Det gick lite segare än vanligt när jag skulle droppa. Jag tryckte ganska hårt och till slut kom det ganska mycket i ögat.

När det som hon trodde var droppar träffade ögat brände det till och hon insåg sitt misstag.

– Samtidigt som jag kände att det brände så såg jag flaskan med ögondroppar i ögonvrån, säger hon och fortsätter:

– Jag hade råkat droppa superlim i ögat istället.

Angelica hade nämligen lagat en sak i badrumsskåpet nyligen och lämnat en liten flaska lim bredvid flaskan med ögondropparna – och flaskorna liknar varandra.

– Jag började skratta först, för det var så förbannat dumt gjort. Men sen fick jag rejäl panik och försökte få tag på sjukvårdsupplysningen.

Fick bända upp ögat

Efter att hon pratat med en ögonläkare åkte hon in till akuten på Norrlands universitetssjukhus. Sjukhusets personal, liksom taxichauffören som kört dit henne, drog på smilbanden.

– De fick sig ett gott skratt. Det var några läkare som kom bara för att titta på det.

En läkare baddade på ögat i hopp om att limmet skulle lösas upp. Men det gick inte. Istället fick Angelica bedövning på ögat så att läkaren kunde bända upp det.

– Jag hade lim runt ögat så de fick plocka mina fransar för att få bort limmet. Jag är helt kal där nu, säger hon.

”Lärt mig att tänka efter”

Hennes öga undersöktes, det visade sig att slemhinnan till hornhinnan hade bränts bort. Som tur är har den börjat komma tillbaka, konstaterade läkare under lördagens sjukhusbesök. Och hon kommer inte få några komplikationer.

– Riktigt skönt att det läkte av sig själv, men jag har fått en kräm för ögat.

Angelica har lärt sig en läxa av händelsen – som har roat omgivningen.

– Jag har lärt mig att inte ha lim i badrumsskåpet, det var förbannat slarvigt. Och att jag ska tänka efter innan jag gör saker och ting.

ARTIKELN HANDLAR OM