Så var juldagsnatten: ”En del fylla”

avChristoffer Nilsson, Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blev en blöt juldagskväll på många håll i landet.

Polisen rapporterar om fylla, stök och flera misshandelsfall.

På en nattklubb i Hudiksvall misshandlades en man medvetslös.

Juldagen har blivit en kväll då många pausar det lugna julfirandet och ger sig ut på stan för en blöt festkväll. För många som återvänder till hemorten över helgen har ”hemvändarkvällar” på krogen blivit en tradition.

Och så även det här året.

På en nattklubb i Hudiksvall blev en man i 20-årsåldern misshandlad medvetslös av en annan man i samma ålder strax före 01.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans och en anmälan om grov misshandel har upprättats.

En tredje man försökte avstyra bråket och har då också tagit emot smällar, skriver polisen.

På samma nattklubb anmälde en kvinna att hon utsatts för sexuellt ofredande – och tre personer omhändertogs för berusning.

”Det har varit en del fylla och ringa narkotikabrott” uppger polisen om juldagsnatten.
Foto: NTB scanpix/TT
”Det har varit en del fylla och ringa narkotikabrott” uppger polisen om juldagsnatten.

Storbråk i Norrköping

I centrala Norrköping larmade polisen till ett större bråk. En man i 25-årsåldern hade fått sårskador i huvudet efter att ha blivit misshandlat med någon form av tillhygge och fick föras till sjukhus. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Över hela landet rapporteras om ett antal misshandelsfall, bland annat på nöjesställen i Växjö i Östersund, rattfylleri och narkotikabrott.

Kroglivet hyfsat städat

Men framförallt ger polisen en bild av en blöt kväll där de fått hantera många berusade personer – men inte behövt göra några större utryckningar.

I polisregion Öst, där Jönköping, Östergötland och Södermanland ingår, beskrivs hemvändarkvällen som relativt städad i krogmiljön.

– Det har varit en del fylla och ringa narkotikabrott. Själva kroglivet har varit relativt lugnt. De brott som inträffat har ingen självklar koppling till hemvändarkvällen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hudiksvall

Fylla

Jul