Efterlyst (tv-program)

Polisen jagar maskerade dejtrånare efter brutalt överfall

Vädjar om tips efter hänsynslösa rånet i Uppsala

Av: 

Gustaf Tronarp

NYHETER

De maskerade dejtrånarna tog sig in i Johans lägenhet – och misshandlade honom grovt.

Polisen går nu ut och ber om hjälp för att få fast gärningsmännen.

– Det värsta med det här fallet är våldet som använts, säger Cecilia Winblad, gruppchef för grova brott i Uppsala, till TV3:s ”Efterlyst”

Johan, som egentligen heter något annat, bestämde träff med en man via en dejtingapp.

På eftermiddagen den 3 mars kom han till Johans lägenhet i Uppsalastadsdelen Fålhagen. Till en början förlöpte allt helt normalt. Plötsligt dök dock två svartklädda män med vita masker upp i bostaden. De gav sig på Johan och tejpade ihop hans händer och fötter. Även munnen täcktes med tejp.

– Mannen som han trodde var hans dejt hade vid något tillfälle gått ut på balkongen. Misstanken är att han då gett tecken åt de andra gärningsmännen, säger Cecilia Winblad, gruppchef för grova brott i Uppsala, till ”Efterlyst” i TV3.

Två maskerade män tog sig in i Johans lägenhet. Där tvingade de till sig hans bankkort. En av de misstänkta fångades på bild när han tog ut pengar.

Polisen: ”Otroligt kränkande”

Männen tog Johans plånbok och krävde att få koden till hans bankkort. Först vägrade Johan, men efter att de slagit honom flera gånger gav han dem sifferkombinationen.

Två av rånarna gav sig av till en bankomat vid Heidenstams torg för att ta ut pengar. Först efter att koden visat sig stämma lämnade den tredje mannen lägenheten.

– Det värsta är den typen av våld som används. Händelsen är otroligt kränkande för den drabbade individen. Det är grovt, säger Cecilia Winblad.

Går ut med bild på misstänkt

Polisen vädjar nu om tips för att kunna identifiera och gripa de brutala rånarna. Alla tre bar vid tillfället svarta kläder. Mannen som utgav sig för att vara Johans dejt beskrivs som över 190 centimeter lång. De andra två ska vara något kortare.

En av rånarna fångades på bild när han skulle ta ut pengar. Polisen går ut med fotot i ”Efterlyst” i hopp om att någon ska känna igen honom.

– Vi söker iakttagelser från de här männen tillsammans eller var för sig i området kring brottsplatsen eller bankomaten, säger Cecilia Winblad.

Har du information om händelsen eller gärningsmännen, ring polisen på 114 14.

”Efterlyst” sänds torsdagar klockan 20.00 i TV 3. Programmet går även att se på Viafree.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Anette, 61, blev rånad och svårt knivhuggen – polisen vädjar om tips

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (tv-program)

Uppsala

Brott

AB Voice