14-åring våldtagen i trapphus – pojke dömd

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En 17-åring döms för våldtäkt mot barn efter att ha våldtagit en 14-åring. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En 17-åring döms för våldtäkt mot barn efter att ha våldtagit en 14-åring. Arkivbild.

En 17-årig pojke har dömts för våldtäkt mot barn efter att en 14-årig flicka blivit våldtagen i ett trapphus i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Flickan träffade 17-åringen och en langare för att köpa marijuana. När hon fått narkotikan bad 17-åringen henne att följa med in i ett trapphus. Där har han våldtagit flickan och samtidigt filmat händelsen. Klippet har han senare skickat till en vän till flickan tillsammans med hot.

Pojken påstår att han och flickan haft frivilligt sex och att hon har berättat för honom att hon var äldre än 14 år, men tingsrätten har enligt tidningen bedömt flickans berättelse som mer trovärdig.

Det finns också övervakningsmaterial från en buss där flickans ses gråtande efter händelsen. Detta tillsammans med vittnesuppgifter från hennes kompisar som hon träffade efter händelsen, samt från fältassistenterna som söktes upp, har lett till att 17-åringen nu dömts för våldtäkt mot barn. Straffvärdet bedömdes av tingsrätten motsvara två och ett halvt års fängelse, men på grund av pojkens ålder döms han till ungdomsvård och 140 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN