Tonåringar sa ifrån om eldning – blev slagna av vuxna

Av: Lovisa Sars

Publicerad:
Uppdaterad:
Genrebild
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Genrebild

NYHETER

När några tonåringar såg två vuxna män som tänt en brasa valde de att säga till att det var olämpligt, med tanke på torkan runtom i landet. Då blev de misshandlade av männen, skriver Värnamo Nyheter.

Flera skogsbränder har rasat i Sverige den senaste veckan. Risken för fortsatta bränder är stor i nästan hela landet, med undantag från Norrbottens län och Västerbottens inland. Det råder även eldningsförbud i flera kommuner och särskild risk för gräsbrand i Svealand och Götaland.

Det betyder att all eldning bör ske med försiktighet, till exempel genom att ta hänsyn till om det blåser och är torrt och att ha släckningsutrustning i närheten.

Grillar man utanför sin egen tomt är det endast okej att använda särskilda godkända grillningsplatser.

Kontaktade räddningstjänsten

Under skärtorsdagen samlades ett tonårsgäng vid Långasjön utanför Åker. Då såg de att två vuxna män hade tänt en brasa och reagerade, enligt Värnamo Nyheter.

Med tanke på torkan och skogsbränderna runtom i landet valde tonåringarna att säga till männen att det var olämpligt att elda.

Tonåringarna kontaktade även räddningstjänsten och det är då männen ska ha blivit aggressiva. De ska då ha reagerat genom att slå ner två av tonåringarna.

Händelsen har polisanmälts. Nu är männen misstänkta för misshandel, allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotikabrott, skriver tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE