Libanon

Libanons parlament tvingades skjuta upp möte

avTT

Foto: Hassan Ammar/AP/TT
En demonstrerande vid en väg som leder till parlamentsbyggnaden i centrala Beirut.

Det som skulle ha blivit den första sessionen i Libanons parlament på två månader har fått ställas in efter att demonstrerande hindrat ledamöterna från att ta sig fram till byggnaden i Beirut.

Protesterna riktas mot landets regering, som anklagas för att föra landet mot en ekonomisk kollaps.

Sedan protesterna inleddes för drygt en månad sedan har den ekonomiska krisen förvärrats. Inga tecken på att en ny regering ska vara på gång har kommit sedan premiärminister Saad al-Hariri avgick den 29 oktober som en följd av protesterna.

Hundratals högljudda människor och kravallpolis har konfronterat varandra och bitvis hamnat i bråk.

Flera banker har haft stängt i en vecka, men öppnade igen på tisdagen med polis utposterad vid bankkontor och med restriktioner på kontantuttag och utlandsöverföringar.

Skottlossning hördes när en grupp med tiotals människor tvingade två fordon med tonade fönster att vända om när de närmade sig parlamentet, visar tv-sända bilder.

Myndigheterna meddelar att mötet i parlamentet har skjutits upp på obestämd tid. Ett annat möte i parlamentet ställdes in förra veckan av säkerhetsskäl.

Före gryningen arbetade säkerhetsstyrkor med att stänga av vägar runt parlamentet med taggtråd, en åtgärd som visade sig inte kunna hindra de demonstrerande från att sätta stopp för ledamöterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Libanon

Beirut