Pengar dyker upp på gatorna i brittisk by

avTT

Publicerad:
Foto: Alastair Grant/AP/TT
Sedelbuntar, dock inte pengarna på bilden, har lämnats på gatorna i byn Blackhall Colliery. Arkivbild.

Det pågår märkliga saker i en liten by vid Storbritanniens östkust. Någon lämnar då och då stora sedelbuntar på gatorna.

På fem år har det hittats totalt över motsvarande över 300 000 kronor i Blackhall Colliery – i 13 olika paket, enligt polisen. Paketen har innehållit motsvarande 25 000 kronor vardera, i 20 pundsedlar.

– Buntarna lämnas alltid helt öppet till exempel på trottoaren, och hittas av allmänheten som sedan lämnar in dem, säger John Forster vid polisen.

Upphittarna har fått behålla pengarna, enligt polisen. Det gäller ännu dock inte det senaste paketet som hittades så sent som i måndags morse, det fjärde paketet i år.

Vem det kan vara som strör pengar omkring sig är ett mysterium, polisen går bet i sina efterforskningar. Teorierna är förstås många i byn med ett par tusen invånare. Är det knarkpengar, välgörenhetsgåvor eller en lotterivinst?

– Jag tror att det är någon som försöker göra något snällt, kanske någon som bott i byn hela sitt liv och inte har en egen familj. En mystisk jultomte från Blackhall, säger Lorraine Hall, som bor på orten, till The Guardian.

Publicerad: