Corona stänger gym i Malmö

Publicerad 2020-03-12

Ett av gymmen som nu stängs tillfälligt av smittskyddsskäl är beläget i Västra Hamnen.

En stor gymkedja i Malmö stänger idag omedelbart ner all sin verksamhet.

Hur länge man kommer att ha stängt beror på smittläget för coronaviruset.

– Jag sitter och väntar på skyltar, säger en anställd i Västra Hamnen.

På torsdagsmorgonen meddelade gymkedjan Sats att de i ett första steg stänger alla sin gym i minst två veckor från klockan 12, med anledning av coronaviruset.

Kedjan driver fyra gym i Malmö, på Entré och Mobilia samt i Malmö City och Västra Hamnen, vilka informerades om den tillfälliga stängningen på morgonen.

– Det är ganska nytt, konstaterar en som arbetar på gymmet i Västra Hamnen.

Medarbetarna har blivit uppmanade att hänvisa medier till presstjänsten och vill därav inte yttra sig om situationen lokalt.

Medlemmar mejlas

När Aftonbladet besöker gymmet under förmiddagen kommer två ungdomar in för ett gympass. De blir då informerade om att Sats stänger ner klockan 12.

Informationen om den tillfälliga stäningen har inte nått ut till medlemmarna än.

– Jag sitter och väntar på skyltar och så nu. Det ska gå ut mejl till alla medlemmar, säger man på gymmet i Västra Hamnen.

Har det varit efterfrågat att ni ska stänga ner?

– Både och.

Konkurrenter följer läget

Konkurrenten Nordic Wellness driver i dag tolv gym i Malmö och kommer inom kort öppna upp ytterligare fyra stycken.

Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen uppdaterade Nordic Wellness sin hemsida med anledning av frågorna man får om coronaviruset.

”Vi följer noga utvecklingen och förlitar oss på Folkhälsomyndighetens och regeringens information och rekommendationer. Vi håller oss uppdaterade timme för timme och är redo att sätta in nödvändiga åtgärder om situationen förändras”, skriver man där.

Även på Friskis & Svettis och Fitness 24 Seven har man första prio på smittskyddsfrågan, men avvaktade med att stänga. På torsdagen satt man i ledningsmöten på grund av läget och kan komma att stänga verksamheter tillfälligt med mycket kort varsel.

Sats har cirka 228 000 medlemmar i Sverige. Alla medlemskap pausas under den tid gymmen håller stängt. Om och hur det påverkar anställda och annan personal är oklart.