Hanif Bali efter petningen: ”Klart det sårar”

Hanif Bali (M) gick till angrepp mot Carl Bildt och uppmanades sedan att lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott.

Nu ber Hanif Bali partikollegan om ursäkt.

– Det har riktats hård kritik mot mig från partikamrater och mitt uppsåt har ifrågasatts och det sårar mig självklart djupt, skriver riksdagsledamoten i ett Facebookinlägg.

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali fick under onsdagen hård kritik för sitt angrepp på partikollegan Carl Bildt.

En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin”, skrev Bali bland annat på Twitter.

Det slutade med att Hanif Bali uppmanades att lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott.

”Ont i magen”

På onsdagskvällen publicerade riksdagsledamoten ett Facebookinlägg där han bland annat bad partikollegan Carl Bildt om ursäkt för hur han formulerat sig och att det gjorde extra ont att få kritik för att ha skada sitt eget parti:

När partiets kollektiva vilja är att befria mig från mina sakpolitiska uppdrag i riksdagen är jag inte den som sätter sig över det.

Kritik av tidigare förd politik, oavsett hur populär den tidigare politikern har varit är viktigt för att kurskorrigera ett parti. Däremot måste det ske med takt och fingertoppskänsla. Att jag brustit i detta är uppenbart. Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig.

PODD: Vad händer nu med Hanif Bali?

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Lena Mellin om de senaste turerna kring Hanif Bali – och om vad som kommer att hända nu.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Hanif Bali
Hanif Bali
Publisert:

LÄS VIDARE