Bankrånare fortfarande på fri fot

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har ännu inte frihetsberövat någon efter bankrånet i Lindesberg. Arkivbild.

Polisen har ännu inte gripit någon efter rånet mot en bank i Lindesberg. Rånet föregicks av ett bombhot riktat mot ett köpcenter i Örebro.

– Vi fick rånlarmet 14.51 på onsdagseftermiddagen och det visade sig vara skarpt. Gärningspersonen ska ha haft med sig något som liknar ett automatvapen vid rånet, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin till TT.

Enligt vittnesuppgifterna var gärningsmannen ensam, men polisen kan inte utesluta att fler var inblandade. Under eftermiddagen spärrades banken av och polisen upprättade observationsposter längs vägarna i området.

En stund före larmet om bankrånet riktades ett bombhot mot ett köpcenter i Örebro. Lokalerna utrymdes, men efter ett par timmar fick de anställda återgå till sina jobb och polisen hittade inte något farligt föremål.

Polisen kan inte utesluta att de bägge händelserna har ett samband, men om bombhotet var en avledningsmanöver så påverkade det inte polisens arbete med bankrånet i Lindesberg.

– Vi hade gott om folk och våra resurser var opåverkade, säger Lars Hedelin.

På onsdagskvällen hade polisens arbete med rånet övergått i ett utredningsläge. Man följer upp tips och jobbar med så kallad inre spaning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Lindesberg

Örebro