Lufthansa erbjuder resenärer coronatest

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Lufthansa erbjuder nu kunder att göra ett covid-19-test. Arkivbild.
Foto: Cecilia Fabiano/AP/TT
Lufthansa erbjuder nu kunder att göra ett covid-19-test. Arkivbild.

Lufthansa erbjuder numera sina kunder i Frankfurt och München ett snabbtest för covid-19. Friska resenärerna kan på så sätt undvika de karantänskrav som satts upp i Tyskland, Österrike och flera andra länder.

”Resultaten är vanligtvis tillgängliga inom fyra till fem timmar efter testning och kopplas samman med resenärens biljett”, säger Björn Becker, ansvarig för produktstyrning vid Lufthansa, i ett pressmeddelande.

Testet är ett PCR-test, som visar om personen har en pågående infektion eller inte, och kräver saliv och görs med en svabbning i munnen. De tas antingen före eller direkt efter resan på de testanläggningar som finns på Frankfurts och Münchens flygplatser.

Resultaten av testet kan sedan ses via en app.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: