Polisen söker liftare i utredningen efter mordet på Tova, 19

NYHETER

Polisen söker ett vittne efter mordet på Tova Moberg, 19, i år.

Mannen ska ha liftat i området natten då mordet ska ha ägt rum.

– Det skulle vara angeläget att få prata med honom, säger Mikael Hedström vid polisen i Gävle.

1 av 5

Någon gång mellan den 13 och 14 maj mördades Tova Moberg, 19, i området Forsa i Hudiksvall. Nu går polisen ut med en efterlysning på ett vittne som kan vara intressant för utredningen. Mannen ska ha liftat och plockats upp av en bil vid Ölsundsbron klockan 05 på morgonen den 14 maj.

– I utredningen så har det framkommit uppgifter om att det i området setts en man på en cykel. Den här mannen liftade också och blev uppfångad av en person som hört av sig till polisen. Den här personen berättar också att han släppt av den här personen i Iggesund, säger Mikael Hedström, presstalesman vid polisen i Gävle.

Enligt polisen hade mannen varit på fest i området kring Forsa och sedan cyklat på en svart damcykel – som polisen hittat och lämnat tillbaka till sin ägare.

”Viktigt att få prata med honom”

Man understryker att personen inte är misstänkt för något brott – utan kan ha sett saker som kan vara viktiga för utredningen.

– Det är inte helt avgörande vittne, men det skulle vara väldigt angeläget att få prata med honom, säger Mikael Hedström.

– Det är de iakttagelser man gjort i utredningen som han eventuellt kan styrka eller dementera.

Om man vet vem personen kan vara, känner igen cykeln eller vet om det varit någon fest i området på Eurovision Song Contest-kvällen den 13 maj, så ska man ringa 114 14, vädjar Mikael Hedström. Vad han haft för

Exet sitter häktad

Tova Moberg, 19, från Njutånger i Hälsingland anmäldes försvunnen efter att oroliga anhöriga kontaktat polis söndagen den 14 maj i år. Hon dök aldrig upp till festen hon skulle gått på i Hudiksvallsområdet. Dagar senare hittades hennes kropp nedsänkt i en sjö utanför en gård i Hudiksvallsområdet.

En 22-årig man som Tova Moberg under flera år haft ett ”av och på-förhållande” med, sitter sedan dess häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin före detta flickvän.

Enligt Mikael Hedström så kommer efterlysningen efter att man länge försökt hitta den liftande mannen på egen hand.

– Man har lagt ner väldigt mycket tid på att försöka spåra den här mannen. Vi har ju väldigt bra uppgifter men alltid i en förundersökning som ska redovisas för att man sen ska kunna ge en dom så är det bra att kunna styrka de uppgifter som man redan vet och det skulle den här mannen kunna hjälpa oss med.

▪▪ Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM