Polisen: Fler kan ha varit inblandade i misstänkta drunkningsmordet

avStaffan Dickson

Den 42-åriga kvinnan och hennes 19-årige pojkvän misstänks för mord och mordförsök på hennes föräldrar.

Kvinnan misstänks även ha mördat sin make som ett år tidigare hittades drunknad.

Nu uppger polisen att fler personer kan ha varit inblandade i det misstänkta mordet på maken, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Sedan i början av september sitter den 42-åriga kvinnan och hennes 19-årige pojkvän häktade på sannolika skäl misstänka för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar. Pojkvännen har nu erkänt att han dödade kvinnans pappa och knivskar hennes mamma i början av augusti. Kvinnan nekar fortfarande till mordet och mordförsöket i föräldrarnas sommarstuga utanför Arboga.

”Ska ha funnits flera personer på plats”

På samma plats hittades kvinnans make drunknad på en meters djup i sjön Hjälmaren i augusti 2015. Sedan i början av december 2016 misstänks kvinnan även ha mördat honom.

Nu uppger polisen att fler personer kan ha varit inblandade i det misstänkta mordet på maken.

– Jag kan nu lämna ut uppgifter från den utredningen. Det ska ha funnits flera personer på plats utanför Arboga vid tiden för drunkningen. Men hittills är bara en person delgiven misstanke om mordet och det är en 42-årig kvinna, säger Lars Franzell på grova brottsgruppen i Eskilstuna till Eskilstuna-Kuriren.

”Inne i ett intensivt skede”

Utöver polisen i Västmanland utreder även polisen i Södermanland de misstänkta brotten utanför Arboga. Detta eftersom den 42-åriga kvinnan och hennes pojkvän var bosatta i Eskilstuna innan de häktades.

Lars Franzell vill inte säga hur många personer som kan ha varit inblandade i det misstänkta mordet på den 42-åriga kvinnans make, inte heller vilka personer det kan röra sig om.

– Nej. Jag kan varken uttala mig om antal eller vilka de är. Av spaningstekniska skäl. Men vi jobbar intensivt med utredningen nu och är inne i ett intensivt skede, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

ARTIKELN HANDLAR OM