God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till fredag den 3 februari.

Man hittades död på sjö efter skoterfärd

Räddningstjänst och ambulans larmades till Kallsjön utanför Åre natten till torsdag. En man hade försvunnit – och spår efter en skoter ledde ut på en sjö. Efter ett par timmars sökinsats hittades mannen död på isen.
Läs hela artikeln

21-åring misstänks för kvinnoöverfall i t-banan

Den misstänkte 21-åringen ska ha överfallit fem kvinnor utomhus i Stockholm – men fått kontakt och sett ut offer i tunnelbanan. Han ska ha överfallit en kvinna brutalt, rivit sönder kläderna, slagit och sparkat henne och slitit av stora hårtussar.
Läs hela artikeln

Trumps hemliga toppspion pekas ut i tortyrhärva

Hon har jobbat med underrättelseverksamhet i 30 år – och pekas ut som ansvarig för tortyr av fångar i hemliga amerikanska fängelsen utomlands. Nu har Gina Haspel utsetts till CIA:s näst högsta chef.
Läs hela artikeln

Vårdpersonal jobbar övertid för 520 personer

520 årsarbetare – så många skulle Västra Götalands region behöva anställa för att sjukvårdspersonal med innestående övertid skulle kunna ta ut den visar en granskning gjord av Vårdförbundet.
Läs hela artikeln

Foto: Privat
Henning Håkansson, 94, skulle ut och hämta ved när han ramlade omkull utomhus.

Henning, 94, glömdes bort av hemtjänsten – dog

Henning Håkansson, 94 år, gick ut för att hämta ved men föll så illa att han blev liggandes på marken. Han glömdes bort av hemtjänsten i 17 timmar och dog.
Läs hela artikeln

Foto: Skärmdump / TV2.no
Ahmed, 28, har Downs syndrom – och svart bälte i taekwondo.

Har Downs syndrom – och svart bälte i taekwondo

Nyligen skrev Ahmed från Tromsö historia – han blev nämligen förste norrman med Downs syndrom som tagit svart bälte i taekwondo.
– Jag vill bara fortsätta och jobba vidare, säger Ahmed till norska TV2.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!