Protestbilden som sprids över hela världen

NYHETER

En bild på ett muslimskt och ett judisk barn som sida vid sida demonstrerar mot Trumps inreseförbud har spridits som en löpeld på sociala medier.

– Det är det här allt handlar om. Det handlar om människor som lever i harmoni tillsammans, säger fotografen Nuccio DiNuzzot.

Foto: TNS/ABACA / TNS/ABACA STELLA PICTURES

Strax efter att Donald Trump skrivit under sin exekutiva order om ett inreseförbud för människor från sju – i huvudsak muslimska länder – fylldes USA:s flygplatser av demonstranter.

Två av dem var nioåriga Adin och sjuåriga Meryem, som tagit sig till Chicagos O’Hare International Airport. Adin var där med sin pappa, rabbinen Jordan Bendat-Appell och Meryem med sin far Fatih Yildirim.

Adin håller upp ett plakat med texten ”Hate har ingen plats här”, medan Meryem skrivit ”Love”.

Att de hamnade bredvid varandra är en slump, enligt föräldrarna.

– Det hände ganska fort, säger Jordan Bendat-Appell, som lyft upp sin son för att han skulle se bättre.

Bilden, som för många redan blivit en symbol för hur människor från olika kulturer och bakgrunder tillsammans motsätter sig en politik de anser vara exkluderande, spreds snabbt i sociala medier.

– Jag tänkte att det här är för bra för att vara sant. Jag visste att det var en viktig bild, säger fotografen Nuccio DiNuzzot till Chicago Tribune.

Meryems pappa Fatih Yildirim säger till Chicago Tribune att han kommit till flygplatsen för att ge kakor till de advokater som åkt dit för att ge gratis rådgivning åt flyktingar.

– Jag sa att de är de riktiga hjältarna, säger Fatih Yildirim.

ARTIKELN HANDLAR OM