Bilden som sprids som en löpeld inger hopp

Foto: Nuccio DiNuzzo/Stella Pictures
”Vi marknadsför freden” säger Fatih Yildirim
NYHETER

En av de starkaste signalerna mot Donald Trumps skärpta inreselagar till USA är bilden av en muslimsk och en judisk pappa som träffas på flygplatsen i Chicago med sina respektive barn på axlarna.

– Vi marknadsför freden, säger en av papporna.

Rabbinen Jordan Bendat-Appell åkte tillsammans med sin son Adin, 9, till Chicagos O’Hare-flygplats för att protestera mot det inreseförbud mot främst muslimdominerade länder som den nye presidenten presenterat.

Samma sak gjorde Fatih Yildirim och hans sjuåriga dotter Meryem. Samtidigt som Fatih lyfte upp sin dotter på axlarna med en skylt med budskapet ”Love”, lyfte Adin, sin skylt med texten ”Hate has no home here”.

Fotografen Nuccio DiNuzzo, från Chicago Tribune, såg bilden: Klick!

– Jag tänkte att det här var för bra för att vara sant. Två söta barn med olika religion. Jag visste att det här var en viktig bild att ta. Samtidigt var det svårt. Jag hittade skärpan först när papporna vände sig mot varandra och började prata. Det här är vad det handlar om, människor i harmoniskt umgänge, säger Nuccio DiNuzzo i sin tidning.

Fotografiet har fått stor global spridning och under tisdagen hade bilden retweetats mer än 16000 gånger.

Men det blev inte bara en otrolig bild. De två familjerna och bestämt sig för att träffas.

Rabbinen Jordan Bendat-Appell och sonen Adin hade varit på simträning innan de åkte till flygplatsen för att demonstrera. Adins morföräldrar var enligt pappan överlevare från andra världskriget koncentrationsläger. Som rabbi vid institutet för judisk spiritualitet i New York betonar rabbinen historiens betydelse för vägledning.

– Vår tradition är inte dubbeltydig över hur vi hedrar vår historia överfört till nutidens händelser. Jag är glad om den här bilden kan skänka världen mer ljus och kärlek, säger Jordan Bendat-Appell.

Muslimen Fatih Yildirim, en affärsinnehavare från Schaumburg, var med hela sin familj på flygplatsen. De delade ut chokladkakor till de advokater, som utan ersättning, valt att hjälpa de människor som fastnat i den skärpta immigrationskontrollen.

– Folk tror att judar och muslimer hatar varandra. Men vi slåss inte. När vi kommer nära varandra kan vi ha en normal konversation. Vi marknadsför freden, säger Fatih Yildirim

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Fotografi