Mammans upptäckt – Alfred, 2, hade samma blöja hela dagen

1 av 4
NYHETER

När Linette Schill, 27, skulle hämta sin två år gamla son Alfred på förskolan gjorde hon en obehaglig upptäckt.

Han hade fått gå i samma blöja hela dagen – och i över en timme fick hon skrapa bort avföring från hans kropp. Nu kommer hon inte låta honom komma tillbaka till förskolan.

Förra veckan skulle Linette Schill, 27, hämta sin tvåårige son Alfred på förskolan. När hon kom dit upptäckte hon direkt att något var fel, vilket Borås Tidning först berättade. Alfred hade gått med samma blöja hela dagen.

– Jag såg både avföring och urin på hans kläder och det luktade väldigt illa. När han fick syn på mig blev han väldigt ledsen. Då lyfte jag upp honom och såg att det var han som bajsat, säger Linette.

Pedagogen: ”Ska han vara så röd?”

Blöjan var överfull och hade börjat läcka ned på Alfreds ben. Linette larmade personalen och gick för att byta blöja på honom. Då upptäckte hon hur allvarligt det var ställt.

– Pedagogen frågade om han ska vara så röd, och då såg jag hur det såg ut som att han hade en lätt brännskada och blodiga blåsor. Pungen var som täckt av skrapsår.

I en hel timme kämpade Linette med att få bort all avföring från Alfred. I bilen hem var han jätteledsen – han kunde nämligen inte sitta utan att det gjorde ont.

Förskolechefen: ”En miss i våra rutiner”

Hon krävde svar från förskolan, men var inte nöjd med förklaringen. Förskolechefen ska också ha sagt att det är föräldrarnas ansvar att se till att barnet fått blöjan bytt på morgonen, men varken Linette eller hennes man hade känt att Alfred behövde bytas på då.

Nu ska hon anmäla förskolan till Skolinspektionen, och hon har fått hjälp av kommunen att hitta en ny förskola till Alfred där han ska börja om ett par veckor.

Förskolechefen Johanna Asp ser allvarligt på det som har hänt.

– Det är jättetråkigt och ledsamt. Inget barn ska behöva gå med samma blöja hela dagen. I det här fallet har det skett en miss i våra rutiner och det är både jag och personalen väldigt ledsna för. Förskolans policy är att barnens blöjor ska bytas en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen samt vid behov, säger hon till Borås Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM