Mikael hittade hunden – hade plågats till döds

NYHETER

När jägaren Mikael Gustavsson var på en skogspromenad stötte han på en hemsk syn. Vid en grindstolpe längs med vägen låg en död hund fastbunden, rapporterar Jönköpings-Posten.

– Hur kan någon göra så mot en oskyldig hund som uppenbarligen inte har gjort något ont i livet, säger Mikael till Aftonbladet.

Foto: Mikael Gustavsson
Det var i torsdags som den ihjälplågade hunden hittades utanför Nässjö.

Vid en skogsväg utanför Nässjö var jägaren Mikael Gustavsson och hans kamrater ute för älgjakt i torsdags. Men plötsligt möttes de av en märklig syn vid en grindstolpe.

– När vi tittade närmre såg vi att det var något som var alldeles fel. Det var en hund som man hade slagit ihjäl vid platsen, säger Mikael och fortsätter:

– Kopplet var som en lång strypkedja som var intvingad runt stolpen. Och hunden låg tätt intill, berättar Mikael om den obehagliga synen.

Han larmade polisen som kom till platsen. Senare under dagen kunde dödsorsaken fastställas efter en obduktion och eftersom hunden var chippad kunde polisen identifiera ägaren.

Hundens ägare i bråk

På kvällen samma dag larmades en polisen till centrala Nässjö där vittnen ska ha sett en person med yxa jaga någon. Då visade det sig att en av de inblandade ska ha varit hundens ägare, men så fort polisen kom till platsen avvek båda männen.

– Den registrerade ägaren finns bland de som vittnen sett där, säger polisen Nils Rydberg till Jönköpings-Posten.

Hundens ägare och den andra mannen är kända av polisen sedan innan, men ska inte ha förekommit i samma polisutredningar.

– Vårt intresse för de här männen har tidigare inte handlat om konflikter dem emellan, kommenterar Nils vidare till lokaltidningen.

Polisen är nu förtegen med att lämna ut uppgifter kring händelserna eftersom de båda männen och vittnena ska förhöras. Händelsen med hunden i skogen rubriceras som djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen och bråket i centrala Nässjö som olaga hot, skriver Jönköpings-Posten.

Foto: Mikael Gustavsson
Det blev ingen mer älgjakt för Mikael och hans vänner den dagen.

”Alltid komma ihåg”

Mikael och hans jaktlag avslutade torsdagens jakt efter händelsen med hunden och han är fortfarande tagen.

– Varje gång man passerar den platsen kommer man tänka på det här och komma ihåg den bilden som ju fastnat på näthinnan.

Han har själv hundar och har svårt att förstå hur någon kan behandla ett djur så.

– Hur kan någon göra så mot en oskyldig hund som uppenbarligen inte har gjort något ont i livet.

Så många hundar finns i Sverige 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Nässjö

Brott