Strömsund

Man körde bil utan körkort – sa att han övningskörde

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Vid en trafikkontroll i Strömsunds kommun stoppades en man i 50-årsåldern. Polisen bad om mannens körkort, men det skulle visa sig att mannen inte hade något körkort utan var ute och övningskörde – på egen hand.

Det var i en trafikkontroll som en man i 50-årsåldern blev stoppad av polisen i Strömsunds kommun i Jämtland. Det skulle snart visa sig att allt inte stod rätt till med mannens handlingar.

50-åringen saknade nämligen laglig rätt att köra bil då han inte hade något körkort, något Östersundsposten rapporterat om.

Trots att mannen saknade körkort så valde han att köra bil. I förhör med polisen berättar 50-åringen att han var på väg hem från jobbet som låg 400 meter bort när han blev stoppad av polisen.

Övningskörde på egen hand

Att 50-åringen körde bil trots att han inte har tagit körkort förklarade mannen med att han övade sig. 50-åringen menar att han planerat att ta körkort, och att han nu var ute och övningskörde på egen hand helt enkelt.

Men att övningsköra själv utan körkort är inte något som varken polis eller domstol kunde se mellan fingrarna mellan.

Östersunds tingsrätt har nu dömt mannen för olovlig körning till 30 dagsböter på vardera 310 kronor. I domen står även att mannen erkänt sitt brott.

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Körde bil i 80 år – utan körkort

ÄMNEN I ARTIKELN

Strömsund

Bilar

Körkort

Brott