Nyheter

Krock över Sibirien blev skräpregn över Texas

Av: 

Anna Petersson

NYHETER

I förra veckan krockade en rysk och en amerikansk satellit över norra Sibirien. Nu har vrakdelarna regnat ner – över Texas. Mängder av invånare nära Houston har ringt in till sitt poliskontor och rapporterat om fallande vrakdelar, uppger Breaking News On.

Myndigheterna i Texas bekräftar nu de många samtal de fått in om nedfallande skräp från himlen. De drar slutsatsen att det kommer från veckans satellitkollision. Ingen har dock kommit till skada av vrakdelarna.

Fallande eldklot

Experterna tror att vrakdelarna har brunnit när de kommit in i atmosfären – rapporter finns också om fallande eldklot.

Skräpet regnade ner i södra Texas nära Houston, strax efter klockan 19 svensk tid på söndagen. Bland annat rapporterar Travis County polissation om nedfallande vrakdelar.

Pressen informeras

Myndigheterna håller nu en presskonferens med mer information. Det här var den första satellitkrocken vi känner till, men det finns en oro för att det ska bli fler i framtiden. Omloppsbanan där satelliterna krockade är nämligen relativt trafikerad, uppger Yahoo News.

Krocken skedde nära ryska Arktis där satelliter som övervakar väder och gör vetenskapliga observationer brukar hålla till. Men experterna menar att risken för en ny kollision fortfarande är extremt låg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: