Läkaren lämnade Jackson ensam

avKarolina Strömbäck Horney

NYHETER

Kungen av Pop hade slutat andas när han återvände

Michael Jacksons läkare lämnade honom ensam efter att ha gett honom en stark medicin på morgonen dagen då superstjärnan dog, enligt tre källor insatta i polisutredningen, skriver Los Angeles Times.

Foto: AP
Jackson lämnades ensam under inverkan av stark medicin.

Dr. Conrad Murray ska ha lämnat Michael Jackson ensam i sitt sovrum för att ringa några telefonsamtal och när han återvände hade Jackson slutat andas, uppger källorna.

Murray har identifierats som misstänkt i polisutredningen. Enligt källan ska läkaren lagligt ha skaffat den lugnanade medicinen propofol från ett apotek i Las Vegas och han ska ha gett det till Jackson för hans sömnproblem.

Tog propofol under lång tid

Enligt en poliskälla ska Michael Jackson ha tagit propofol mot sina sömnproblem till och från under ett decennium. Murray ska ha sagt till polisutredarna att han gett medicinen till Jackson vid upprepade tillfällen sedan han började jobba hos superstjärnan i maj.

Läkaren ska också ha sagt att han vågade lämna Michael Jackson ensam för att ringa sina telefonsamtal eftersom det aldrig uppstått några problem tidigare.

Det är oklart hur länge Murray lämnade Jackson ensam i sovrummet, skriver Los Angeles Times.

Men när Murray kom tillbaka andades inte Jackson, läkaren utförde då hjärt- och lungräddning på honom och en annan person ringde larmcentralen.

Murray har stått fast vid att han inte gjort något fel. Hans advokat Edward Chernoff har inte velat svara på om hans klient gav Jackson propofol men han påstår att källorna inte berättar den fullständiga versionen om vad som hände.

Bekräftar telefonsamtalen

Chernoff ska ha bekräftat att Murray pratade i telefon med familjemedlemmar och anställda innan han upptäckte att Jackson slutat andas. Polisutredarna har fokuserat på om Murrays beslut att använda propofol utanför sjukhusmiljö och hans beslut att lämna Jackson ensam innebär skäl för åtal om vållande till annans död, skriver Los Angeles Times.

Det uppges dock vara oklart om medicinen propofol ledde till Jacksons död eftersom han även hade andra preparat i kroppen.

Murray är en av minst fem läkare som utreds i samband med Michael Jacksons död, men Murray är den enda som blivit allmänt utpekad som misstänkt, skriver Los Angeles Times.