Husrannsakan mot Playzone

Vid elvatiden i dag gjorde polisen husrannsakan mot nätbutiken Playzone.

Nu har innehavaren av butiken anhållits.

– Han förnekar brott, säger Lars Bohman på polisen i Kalmar.

I förmiddags borrade polisens tekniker upp låset till nätbutiken Playzone och en husrannsakan i butiken genomfördes. I butiken hittades under husrannsakan inte det antal varor som kunderna beställt och på eftermiddagen anhölls ägaren av Playzone.

– Han är skäligen misstänkt. Gripandet gick lugnt tillväga och mannen förnekar brott, säger Lars Bohman på polisen i Kalmar.

Det var i går som polisen i Kalmar inledde en förundersökningen mot nätbutiken Playzone, en hemelektronikkedja med bas i Kalmar, gällande bedrägeri.

Tusentals kronor – inga varor

Detta efter att ett 60-tal anmälningar från kunder hade inkommit. Kunder, som i vissa fall betalat flera tusentals kronor för elektronik men inte fått något för pengarna, och sedan inte kunnat nå de ansvariga för information.

– Brottsmisstanken gäller att de inte avser att leverera varor som kunden har beställt. Graden befinner sig på nivån skälig misstanke. Det är för tidigt att uttala sig på om brott verkligen föreligger, säger Lars Bohman på polisen i Kalmar.

Kunder får inga varor

Internetbutiken Playzone drog förra veckan igång en omfattande annonskampanj med tv-apparater och spelkonsoler till priser långt under grossistnivå. Flera distributörer sa till tidningen Computer Sweden att försäljningen skulle innebära en ren förlust för företaget – om varorna verkligen levererades vill säga.

Enda kravet Playzone hade för att kunderna skulle få beställa var att de betalade i förskott.

Men de kunder som nu polisanmält företaget såg sedan aldrig skymten av varorna.

På forum och bloggar på internet hörs upprörda röster från folk som inte fått sina elektronikvaror och sajter som Pricerunner varnar för internetbutiken.

"Ingen oro"

Till tidningen Barometern sa den nya ägaren av Playzone häromdagen att alla kunder kommer att få sina varor levererade, inklusive rabatter, och att det inte finns någon anledning för kunderna att oroa sig.

– Annars skulle vi aldrig ha annonserat om det, säger han.

Enligt SR Kalmars program Fokus har den nya ägaren av Playzone, en 19-åring, vid flera tillfällen stått åtalad för narkotikabrott.

Publisert: