Ninjamördarna var ute efter pengar

avSofia Ström

NYHETER

”Sökte kassaskåp med 760 000 kronor”

1 av 3
Tragedi Familjen Billings hade 12 adopterade och 4 biologiska barn. Nio av dem var hemma under den fruktansvärda kvällen.

Fortfarande är mycket oklart i mordhärvan på paret med 17 barn i Florida USA.

Sju personer är gripna – och motivet till morden verkar vara pengar.

– Utredningen är som att spela schack på elitnivå, säger sheriff David Morgan.

Byrd och Melanie Billings hade 17 barn, varav 13 var adopterade barn med särskilda behov. De mördades brutalt i sitt hem – samtidigt som flera av barnen var hemma – av ninjaklädda gärningsmän.

Mordet på paret har chockat USA.

Enligt uppgifter till CNN ska mördarna ha varit ute efter ett kassaskåp med drygt 760 000 kronor som förvarades i huset.

Fel kassaskåp

Åtta personer har gripits misstänkta för inblandning i morden. Allt mer tyder nu på att mördarna var ute efter pengar som Billings förvarade i sitt hem. Det talas också om att några av dem kan kontrakterats för morden.

De ninjaklädda mördarna verkar dock ha fått med sig fel kassaskåp. I stället lade de vantarna på ett annat kassaskåp innehållande receptbelagd medicin, familjedokument och lite smycken.

Det kassaskåpet har hittats gömt på en av de misstänktas bakgård.

Kampsportstränare mördaren?

Kampsporttränaren Leonard Patrick Gonzalez, 35, kan ha varit hjärnan bakom kuppen – och den som avrättade paret. Det är en av de andra misstänkta, Fredrick Thornton, 19, som pekar ut honom.

Enligt domstolsdokument kände Gonzalez offren och fick finansiellt stöd till sin kampsportsklubb som lärde ut självförsvar till barn.

Gonzalez har även arbetat åt Billings när han jobbade hos en bilförsäljare som Billings var delägare i.

Byrd och Melanie dödades i sitt sovrum – samtidigt som åtta av parets barn var hemma. Ett av barnen sprang till grannen för hjälp och grannen ringde polisen.