Nyheter

Familjens hund nära döda bebis

Av: 

Sofia Ström

NYHETER

Men familjen vill ha kvar hunden

Den förtvivlade pappan ringde just polisen för att rapportera att hans fyra dagar gamla son försvunnit.

Då fick han syn på pojken.

I munnen på familjens hund.

När pappan fick syn på fyra dagar gamla Alexander James Smith – A.J. – hängde han i familjens hunds käftar och blödde ur munnen.

Spädbarnet fördes i ilfart till sjukhuset i Lexington, USA.

Hans tillstånd uppgavs på tisdagen vara kritiskt – men stabilt. Pojken har två kollapsade lungor, en skallfraktur, brutna revben och ett stort antal sår och blåmärken.

Hunden brukar ta saker

Det var i måndags som Michael Smith och hans fru Chrissie lämnade sin son A.J. i sin spjälsäng i familjens hem i Nicholasville i Kentucky och gick för att förbereda ett bad till sonen.

När Chrissie kom tillbaka till sovrummet några minuter senare var både sonen och familjens hund Dakota borta.

Hunden är en så kallad indianhund, en blandrashund som påminner om en husky.

Michael Smith gick direkt ut på husets baksida eftersom hunden tidigare tagit saker ur huset lagt dem där. Efter att ha letat i tio minuter bland träden och buskarna på den stora tomten slog han desperat numret till polisen. Då fick han syn på hunden och spädbarnet.

Pojken hängde fortfarande i hundens käftar och blödde ur munnen.

"Ingen aggressiv attack"

Michael säger att Dakota behandlade barnet som en valp och att hon inte var elak. Han säger dock till AP att han förmodar att hunden, som omhändertagits av djurskyddsmyndigheter, kommer att avlivas.

Hunden är fyra år och en av tre hundar i familjen. Hon har bott i familjen sedan hon var valp. Hon ska aldrig uppvisat några tecken på aggressivitet, inte ens när hon lekt med Smiths barn ifrån ett tidigare äktenskap.

– Det var ingen aggressiv hundattack. Hon hade A.J. i tio minuter och om du tittar på hans mage finns drygt 100 märken. Allt hon hade behövt göra var att bita en gång och A.J. skulle inte finnas längre, säger Michael Smith.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: