Hundratals mejlhot mot Bjästaskolan

avTT

Bjästaskolans personal har fått ta emot omkring 400 hot via mejl efter avslöjandet att en 14-årig flicka mobbats på skolan efter att ha våldtagits av en 15-årig elev.

Hoten har bland annat riktats mot skolans rektor och skolområdeschefen.

Hot har även kommit till Örnsköldsviks kommun, som fått ta emot 220 mejl med allt från elaka kommentarer till rena dödshot. Sju av hoten har polisanmälts, rapporterar SVT:s Mittnytt.

– Det har varit jobbigt. Jag har fått mejl och brev med hotelser om att jag skall dödas och våldtas. Det har varit oerhört jobbigt för mig och min familj, säger Birgit Olsson Johansson (S) som är barn- och utbildningsnämndens ordförande i Örnsköldsvik.

Samtidigt går debattens vågor höga på internet om våldtäkten i Bjästa och hur den påverkat samhället. En anställd vid fritidsgården i Bjästa som kommenterat händelsen på nätet omplacerades tidigare i veckan, och får inte längre arbeta med barn och ungdomar.

– Medarbetaren har ett stort ansvar för barn och ungdomar och att ge sig in i debatten å yrkets vägnar är inte acceptabelt, sade Siv Sandberg, kultur och fritidschef i Örnköldsviks kommun, till lokala medier.