Misstänkt mord i Nynäshamn – man anhållen i Danmark

avCarina Bergfeldt, Victor Stenquist, Erika Rydberg

NYHETER

En man har hittats avliden i en lägenhet i centrala Nynäshamn.

Den avlidne mannen hittades efter att en man i 45-års åldern varit i kontakt med dansk polis under måndagen.

– Det är inte ett färskt ärende, vi vet inte när han dött, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
hittades död i lägenheten  Mannens kropp hittades efter att polisen fått ett tips från Danmark.

En 45-årig man i Danmark berättade plötsligt för den danska polisen att det fanns en död person i en lägenhet i centrala Nynäshamn.

Rubricerat som mord

Polisen i Södertörn lokaliserade lägenheten och gick in. Polispatrullen på plats kunde mycket riktigt bekräfta att det finns en, ännu ej identifierad, avliden man i lägenheten och polisen har rubricerat händelsen som mord.

– Polisens tekniker är på plats och är uppe i lägenheten som ligger mitt i centrala Nynäshamn ovanför butiker och restauranger, säger Aftonbladets Erika Rydberg på plats i Nynäshamn.

Vid 15.40 på tisdagen lyftes mannens kropp ut ur huset.

Död sedan en tid

Lägenheten som den avlidne hittades i är avspärrat av polis och dörrknackning i området har påbörjats.

Vad som har orsakat den ännu ej identifierade mannens död är i skrivande stund oklart. Dock så ska mannen varit avliden sedan en tid tillbaka.

– Obduktionen får visa hur länge mannen varit avliden, men det är inte ett färskt ärende. Han har inte avlidit de senaste timmarna, säger Hesam Akbari till Aftonbladet vid 14.30-tiden på tisdagen.

Förbereder förhör

Den 45-åriga mannen anhålls av dansk åklagare under måndagskvällen och åklagare i Sverige har under dagen begärt om att få honom utlämnad till Sverige. Den nu anhållna mannen är europeisk medborgare.

– Det är inte en svensk som sitter anhållen, men det hade varit intressant att få personen utlämnad hit. Vi börjar förbereda inför kommande förhör, säger Hesam Akbari.

"Inget trevligt hus"

Kroppen påträffades inne i ett hyreshus i centrala Nynäshamn och personer som Aftonbladet har varit i kontakt med beskriver området som oroligt.

– Det är inget trevligt hus. Jag är inte förvånad, säger en kvinna som bor i området.

Hon fortsätter:

– Det är mycket bråk här och ibland när man går in i huset har det varit slagsmål i trappuppgången.