Christine Schürrer anmäler fängelset

avOlof Jönsson

”Jag får ingen medicin”

Foto: LINA B EINARSSON
Christine Schürrer dömdes för mord på Max och Saga Jangestig i Arboga.

Livstidsdömda dubbelmördaren Christine Schürrer JO-anmäler Kriminalvården.

Enligt Schürrer har personalen på Hinsebergsanstalten inte gett henne tillgång till medicin och försvårat Schürrers kontakt med familjen.

Foto: STJÄRNSTUDION
Max, 3, med sin lillasyster Saga, 1 år.

Christine Schürrer, 33, dömdes i oktober 2008 till livstids fängelse för mord på de två små barnen Max och Saga Jangestig i Arboga. Domen fastställdes senare av hovrätten.

Schürrer, som länge gick under namnet ”Tyskan” i medierna, avtjänar sitt fängelsestraff på Hinsebergsanstalten utanför Örebro.

Flyttades mellan anstalter

Nu har Christine Schürrer anmält fängelset till Justitieombudsmannen för brott mot Kriminalvårdens föreskrifter i samband med att hon flyttades till Hinseberg från anstalten i Ystad.

Enligt anmälan har kriminalvårdarna inte låtit Schürrer använda en smärtlindrande gel som hon behöver till en skadad fot. Samma gel ska hon utan problem ha fått av personalen i Ystad.

Inte kunnat ringa

Dessutom skriver Schürrer att hon velat ringa sin familj men inte fått tillgång till lappar med telefonnummer som hon har bland sina privata saker.

Eftersom hon inte haft kontaktuppgifter har hon inte kunnat ringa samtalen.

Schürrer skriver att hon varken fått tillgång till telefonnummer eller medicin trots att det gått fem veckor sedan hon flyttades från Ystad till Hinseberg.

Anmälan inkom till Justitieombudsmannen i går och har inte hunnit behandlas.