Ingen värme i sikte

NYHETER

...så ta på dig varmt om du vill grilla i helgen.

1 av 2

Den riktiga majvärmen lyser med sin frånvaro.

Helgen bjuder på frostnätter och regn, men även vissa solchanser i landets västra delar.

En hel del sol men absolut ingen värmebölja. Det är vad maj har bjudit på hittills och ungefär så fortsätter det.

Fredagen blir solig i större delarna av landet men temperaturen håller sig omkring 10 grader. Utom längst i norr där det i vanlig ordning blir något kallare.

– Det är en bräcklig högtrycksrygg som ligger över landet, men det är fortfarande ingen varmluft på något sätt. På nätterna blir det minusgrader i Norrland och frost även nere i Svealand, säger Johan Groth på vädertjänsten Storm.

Regn på lördag

Under lördagen drar ett större regnväder upp över södra Sverige, Öland och Gotland. I samband med det rasar temperaturen ner mot snåla 5–6 grader.

– Det blir kyligt i regnet. Samma sak i Norrland och de största solchanserna finns i västra Svealand, sammanfattar Johan Groth.

Solig västkust

Söndagen fortsätter på ungefär samma sätt med skillnaden att regnvädret drar vidare upp över ostkusten upp mot Norrland. Några enstaka regnskurar ser ut att dröja sig kvar över södra Sverige, men annars kan söndagen bjuda på en del sol i Skåne och på Västkusten.

– Men vi saknar tyvärr fortfarande värmen.

Var håller den hus då?

– Den ligger inte så himla långt bort. Det kommer varmluft upp över Östeuropa och Baltikum där den kommer att vara vid Kristi himmelfärd (nästa torsdag). Men som det ser ut nu får vi inte in den här. Tyvärr är det ingen värme i sikte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder