Omodern för sex

Heter Niclaz Erlingmark, 25 år och kommer från Uppsala.
Heter Niclaz Erlingmark, 25 år och kommer från Uppsala.

Under ungefär två timmar har jag en natt ofrivilligt lyssnat på min arbetskollegas mobilfjäskande. Han gillar kvinnan som person, men innan han vill gå in i en relation vill han veta att hon verkligen vill det eftersom han tycker om henne så mycket. Han ger henne råd, säger "trust me", berättar hur lätt han får kvinnor, men att hon är speciell.

Försöker få henne att känna vilken respekt och kärlek han vill ge henne. Säger: "Du kommer få allt du önskar här i livet" och "Förstår du vad jag menar?", gång på gång. Han vill att de ska ha "a sexual relationship" och sen se var de hamnar. Låta det bli som det blir - "jag vill inte såra dig".

När jag för snart ett år sedan bestämde mig för att satsa på en kvinna för första gången sedan tonåren tänkte jag att jag måste anses som lite av drömmen jämfört med många andra killar. Jag kände mig redo, hade inte personliga problem jag drog med henne i. Hade inte legat runt eller tömt mitt förråd av känslor eller kärleksfulla uttryck, hade de "rätta" motiven.

Sedan dess har jag, upprepat och tydligt, lärt mig hur omodern och ute jag är. Jag är en kille att gifta sig med, men som man inte blir kär i. För viktig som kompis för att ha sex med. Värd världens bästa tjej [men inte mig], och så vidare. Problemet är att jag vill vara kompis med tjejerna, på djupet känna en tjej och ha känslor för henne innan jag ger mig in på mer.

Ofta säger kvinnor att de önskar något som de sällan skaffar, det har jag lärt mig. Den vanligaste metoden numera är nog att börja med sex och sen sakta lära känna varandra ifall det känns bra. Att på riktigt försöka visa respekt till en kvinna är enormt riskabelt, och dumt om man vill ligga med henne. Vill man lyckas handlar det mer om att få henne att tro det så hon inte känner sig billig som en hora.

En kille som vill satsa, har krav på sig själv och mår bra i övrigt sätter indirekt press på en tjej som kommer för nära, och press har folk tillräckligt av nuförtiden. Äkta respekt blir alltså för jobbigt att handskas med, ingen respekt alls känns för billigt, ett fejkat mellanting därför det bästa.

Blir det misslyckat kan man ju då också lägga skulden och ansvaret på den andre. Själv litade man ju bara på vad som sas. Däri ligger själva kärnan tror jag, det är aldrig ens eget fel.

Alla andra gör ju dessutom likadant så varför klaga på just mig? Efter vad jag kunde bedöma så gick mobiltjejen, även om de nyss träffats och efter idogt tjat från killens sida, med på att de skulle börja ha sex och sen se vad som händer.

Senare på morgonen började vi snacka lite om kvinnor och det nämnda samtalet. "Hon den där tjejen... hon vill ha ett förhållande, haha... jag vill bara knulla henne du vet – det finns ju andra att sätta på så varför ska jag ha ett förhållande?" Ja, det var ju det.

Niclaz Erlingmark

Publisert: