Bild på tröja ska fånga våldtäktsman

NYHETER

Polisen i Örebro hoppas på fler tips efter publiceringen

Polismyndigheten i Örebro gått ut med med en bild på tröjan som gärningsmannen bar som utförde överfallet i Karlaparken den 17 oktober.

- Det är en mörkblå eller en svart tröja som det står Stadium på, säger Örebro-polisens presstalesman, Torbjörn Carlsson, till aftonbladet.se.

Polisen i Örebro vill ta hjälp av allmänheten för att gripa mannen som utförde en våldtäkt i Karlaparken den 17 oktober.

- Vi har inte fått in några tips än, men vi tror att det kommer att komma in tips redan under kvällen när folk får se bilden av tröjan hoppas vi, säger presstalesmannen.

Örebro-polisen är dessutom intressrade av att komma i kontakt med den man som den 17 september kom in i Vallokalen på Marklyckan på Karlsgatan. Han kom för sent vid ca 20.10-tiden och nekades att rösta, enligt polisen är den mannen intressant för utredningen.

För attt lösa våldtäkten i Karl Johan-parken den 8 oktober har polisen gått ut med ett pressmeddelande där de söker ett par personer som som kan hjälpa polisen.

"Vi vill också komma i kontakt med en kille som kom cyklande på Ekersgatan den 8 oktober kl. 03.15 till 03.30. Han stannade och samtalade med en ljus, yngre kvinna. Paret fortsatte sedan cyklande in på Prinsgatan.

Enligt uppgift har en bil kommit körande på Ekersgatan och in på Prinsgatan den 8 oktober vid 03.25–30 tiden. Den bilföraren är vi också angelägna att komma i kontakt med", skriver Örebro-polisen i ett pressmeddeland.

Jörgen Källström