”Vi dansar till halv fyra”

Foto: FREDRIK FUNCK
Artisten Amit Paul bjuder ut en trevlig flicka på mat, vin, drinkar och dans.
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll? Amit Paul, 23, artist:

En bra fredag ska man gå hem tidigt. Vid fyra går jag och hämtar mina gymkläder och sticker och tränar. Jag tränar lite lättare, kondition och styrka, en genomkörare men inte så man blir helt slut. Köper en banan på vägen ut.

Jag har bjudit hem en trevlig flicka på middag så jag stannar på Vivo vid Fridhemsplan på vägen hem. Det blir en matig sallad med bulgur, nötkött och yoghurtsås. Och en stor påse godis förstås.

På Systemet köper jag en trevlig Pinot Noir. Jag är ingen kännare, men jag tycker att det är väldigt roligt att dricka gott vin.

Vi hjälps åt att laga mat och äter vid sju. Sen snackar vi och tar det lugnt till nio. Sen går vi till Inferno, dels för att jag gillar det och dels för att jag känner en kille som jobbar där, så jag räknar iskallt med kompispris. Vi dricker några drinkar och blir lagom snackiga. Jag gillar en drink som heter Manna Fizz, den är mer syrlig än söt.

Efter två timmar möter vi upp lite sköna gemensamma bekanta på Ljunggren. Väl där blir det någon mer drink. Där sitter vi och pratar och har roligt tills de stänger.

Men vi är inte riktigt klara än utan glider ner på stan. Vi går till 2:35 på Berns, som jag tycker är fantastiskt roligt just nu. Vi tar varsin drink, en Lynchburg Lemonade. Vi är rätt fulla nu och har pratat nog, så nu dansar vi. Vid halvfyrasnåret traskar vi hemåt i Stockholmsnatten.

Notan

Här spenderar Amit sin tusenlapp

Sofia Larsson, Aftonbladet