Blondiner är korkade! (Men det är inte vårat fel)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-26

Mitt namn är Paulinne Arpi. Kommer från Karlstad men bor på söder i Stockholm. Jag arbetar som programledare för Ordjakten på TV4. Samtidigt arbetar jag och min grupp ”Åkes Flickor” på vår nya humorföreställning som ska sättas upp på Mosebacke i höst.

Det irriterar mig

att vad som helst kan komma ut ur min mun. Det kan i vissa fall även irritera omgivningen.

Har ni tex sett klistermärkena med längdmåtten som sitter på dörren in till många livsmedelsaffärer? De brukar vara färgade i rött, gult och grönt. Idiotiskt att sätta upp dessa på de rörliga dörrarna. Hur ska man hinna mäta sig innan dörrarna öppnas?

Min uppgivne bror berättade att de inte var till för mig utan för att personalen i affärerna skulle kunna ange ungefärlig längd på gärningsmannen vid ett rån

Jaha?hur ofta blir en matvaruaffär rånad då?Inte lika ofta som folk vill mäta sig skulle jag tro!

Tyvärr kommer man aldrig undan bristen på intelligens. Det kan drabba en som blixten från en klar himmel, 10 års jubileum! Vad trevligt! Hur många år har ni hållit på då?

Omgivningen ler lite överslätande och tänker ja, ja hon är ju blond.

Ja, det kanske jag är

men till mitt försvar vill jag påpeka att jag inte är äkta blondin! Och just därför är det inte mitt fel att jag är korkad!

Det är nämligen så att ca var tredje månad tvingas jag ta till hjälp för att fortsätta min blondhet. Hjälpen från ovan heter väteperoxid och kan köpas i vilken dagligvaruhandel som helst.(Glöm inte att passa på att mäta dig när du ändå är där.)

Var tredje månad inhandlas det och gnuggas ivrigt in i håret med ett lysande, blont resultat. Här bör dock nämnas att väteperoxid också används vid blekning av pappersmassa. Och att det i kombination med saltsyra och aceton används för att skapa det högexplosiva sprängämnet acetontricykloperoxid.(Försök få in det ordet i ett vardagssamtal.)

Är det då så konstigt

att blondiner anses bombade?

Kan det vara så att dessa kemikalier tränger igenom hårbotten och in i hjärnan? Och att man för varje gång man bleker håret blir lite mer korkad?

Typisk blondintanke tänker ni nu och skakar på huvudet. Kanske?men varifrån kommer uttrycket ”blonds have more fun?”.

Det är klart att vi har roligt när alla dessa kemikalier studsar runt i våra hjärnor och vi blir lyckliga bara av att titta på blänkande grejer.

Så nästa gång när vi tex sitter och vänder på spelkorten för att förstå vad som är upp och vad som är ner?ha överseende, (men avbryt gärna efter ca 10 minuter) det är bara kemikalierna som gör sig påminda.