Enäggstvillingarna blev syster och bror

NYHETER

Inte ens mamma såg skillnad på systrarna

1 av 2 | Foto: olika som bär För tio år sedan bestämde Bonnie Shrum sig för att byta kön. Mest chockad och upprörd blev systern Brenda. ”Jag blev väldigt arg, jag skulle inte ha en tvillingsyster mer”, säger Brenda.

LONDON

Bonnie och Brenda Shrum är enäggstvillingar.

Men Bonnie är numera en man.

– Jag har ingen tvillingsyster längre, säger Brenda, 42.

Inte ens Bonnies och Brendas mamma Lynne Stevens, 64, kunde alltid se vem som var vem när de var barn. Enäggstvillingarna var bästa vänner och oskiljaktiga under uppväxten i Michigan, USA.

Bonnie var brudtärna på Brendas bröllop.

Men i dag är Bonnie en man vid namn Aidan.

För tio år sedan, när tvillingarna var 32, bestämde sig Bonnie för att genomföra ett könsbyte.

– Det har varit tufft för alla i min omgivning, men den som tog det hårdast var min syster Brenda. Hon var helt chockad och kände sig sviken, säger Aidan till Sunday Mirror.

”Jag ville vara pappa”

I dag har Brenda accepterat Aidan som en man.

– Jag var väldigt arg eftersom jag inte visste vad som skulle hända med Bonnie. Jag visste bara att jag inte skulle ha en tvillingssyster mer, säger hon.

Under collegetiden kom Bonnie ut som lesbisk och hade ett långt förhållande med en kvinna. 1990 blev de föräldrar genom konstbefruktning.

– Jag har alltid velat bli en förälder, men jag ville inte föda barnet. Jag ville vara en pappa, säger Aidan.

Ingen könsoperation

När förhållandet tog slut bestämde Bonnie sig för att bli man. Hon tog sprutor med testosteron var tionde dag. Det manliga hormonet gjorde att hon fick mörkare röst, fyrkantig haka och större muskler. Några år senare gjorde hon en fettsugning för att förminska brösten.

Aidan har i dag skägg och hår på bröstet. Däremot har han inte genomfört en könsoperation. Han går på herrtoaletten men använder inte pissoaren. Som man är han lyckligare än någonsin – och singel.

– Jag är intresserad av alla kvinnor som tycker att jag är attraktiv. Det spelar ingen roll om de är heterosexuella, lesbiska eller vad de nu kan vara.

Händer en gång på 200

Susanne Nylén