Sitt fint på Lerviks nya nattklubb

1 av 3 | Foto: Stolen Jeffersson och designern Alexander Lervik.
NYHETER

Du har säkert redan hållit i ett handtag designat av Alexander Lervik. I höst dansar du på hans dansgolv.

För att försäkra sig om att nattklubben som öppnar på Avenyn i september (som Stureplansgruppen finansierar) blir Göteborgs främsta har man anlitat designern Alexander Lervik.

– Det är det mest spektakulära jag gjort hittills. Taket över dansgolvet har formen som insidan av en glob och jag har jobbat mycket med gipsstuckatur, lärkträ och koppar. Känslan är väldigt modern, säger han.

2003 gjorde han sitt första stora designjobb, på nattklubben Sturecompagniet,

och efter det har har det blivit en rad exklusiva miljöer för samma uppdragsgivare, bland annat klubben V med golv av 50 000 kristaller.

– Det är sådana detaljer som

skapar snack på stan och ett mervärde för klubben. Det behövs för att göra en nattklubb populär, säger han.

Klubbägarna med sådana pengar är inte många i Sverige och den riktiga konkurrensen finns i New York, Milano, Paris och Berlin.

– Det gäller att försöka vara nyskapande och våga experimentera. Jag försöker hämta inspiration från konst och butiker, snarare än andra nattklubbar.

I oktober visas Alexander Lerviks produktdesign i en utställning på Röhsska museet. Uppmärksamma kanske känner igen det lysande dörrhandtaget Brighthandle, som blivit populärt på restauranger runt om i landet.

FOTNOT: Klubben, som ännu inte har fått något namn, kommer att ligga vägg i vägg med Nivå på Avenyn.

Läs mer:

Världens snyggaste nattklubbar enligt Alexander Lervik:

Louise Jacobson (.se)