Stökig natt med fylleri och slagsmål

NYHETER

Lördagsnatten blev stökig på många håll i landet med fylleri och slagsmål.

I centrala Halmstad blev det allmänt slagsmål utanför en krog och två personer fick föras till sjukhus med bland annat knivskador. Men ingen av de inblandade ville berätta något för polisen, säger vakthavande vid Hallandspolisen.

Även i Skåne gick det våldsamt till.

Knivskuren man

– En fruktansvärd natt. De senaste tre–fyra timmarna har vi inte haft en enda polisbil ledig. Vi får trolla med knäskålarna för att hinna med, suckade Lennart Hornemark, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, tidigt på söndagsmorgonen.

En knivskuren man påträffades på Von Rosens väg i Malmö natten till söndagen. Mannen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Han hade tidigt på söndagsmorgonen inte kunnat höras av polisen. I Helsingborg greps en man med en skarpladdad pistol. Han greps efter tips om att han skulle ha ”viftat” med vapnet offentligt. Det var oklart om han hade hotat någon.

Slogs ner på restaurang

Även i Värmland var det en stökig natt med fylleri och misshandel. En man fick föras till Karlskoga lasarett sedan han slagits medvetslös på en restaurang i Filipstad sent på lördagskvällen. Ingen misstänkt hade på morgonen ännu gripits, men det finns flera vittnen till den grova misshandeln med sparkar och slag.

I Örebro anhölls två unga män, 17 och 19 år gamla, för grov misshandel mot två andra unga män. Misshandeln ägde rum utomhus i centrala Örebro. Offren fördes i ambulans till sjukhus med skador i ansikte och huvud. De var inte allvarligt skadade, men brottet rubriceras ändå som grovt med tanke på att gärningsmännen fortsatte att sparka och slå sedan offren hamnat på marken, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

TT