Smågodis, kex och Idol-kväll

Foto: Eric Rosén är 27 år bloggar på det detljuvalivet.blogspot.com och spelar skivor på Snottys på Söder.
NYHETER

Hej älskling. Jag har ett förslag: Vi stannar hemma i kväll. För en gångs skull.

Vi bortser från Revl9n på Flyktsoda, trots att det helt säkert vore grymt. I stället sitter vi och gottar oss framför teven. Äter smågodis och kex med talleggio eller brieost, lite småborgerligt sådär. Vi kollar på ”Idol”, hejar så klart på Amanda, och struntar i fruktansvärda ”Fredag hela veckan”. Inte minst för att världens tråkigaste man – Andreas Nilsson – är med. Det kan aldrig vara värt vår tid.

Vi vilar ut, låter veckans roliga och mindre roliga stunder ventileras, tar hand om varandra. Kan vi inte göra det? Vi kanske till och med kan gå en långpromenad. Sedan somnar vi intill varandra under täcket och vaknar sådär förbaskat vuxet utvilade på lördag.

Vi äter långsam frukost, men sen måste jag iväg och sound-checka. Vid fyra börjar ju den där

Amnesty-grejen där bland annat mitt band, Johan Borgert och Conny Nimmersjö (du vet han från Bob Hund) spelar. Kom när du har lust, jag är där hela dagen ...

Inte nog med att det blir kul, att du kommer dit är dessutom ett långt mycket mer effektivt sätt att påverka äckliga regimer på andra sidan jorden än att slänga på sig en röd tröja vid något enstaka tillfälle. Här bidrar vi ju faktiskt också med en slant.

Sedan, när det börjar bli sent, tar vi en taxi till Marie Laveau (ja, jag vet, det är min tur att betala). Det är ju premiär för Happy Nation där! Du vet, Nacht-gänget plus Eros Video-människornas nya klubb. Kommer att bli hur kul som helst och kanske, älskling, blir det inte bara Marie Laveaus räddning utan hela Mariatorgets. Den platsen har ju känts helt marginaliserad ett tag nu. Vid tre åker vi till Spy Bar och halvdansar lite blaserat när Chapel Hill Crew spelar skivor. Det kan vi väl? Det är den bästa helgen jag kan komma på just nu.

Puss.

Erik Rosén