"Man kunde tidigt se att han hade politiken i blodet"

NYHETER

Fredrik Reinfeldts pappa om sonen

I den Reinfeldtska familjen är glädjen över alliansens valseger stor.

– Jag tycker att Fredrik är fantastiskt duktig och han kommer bli en väldigt bra statsminister, säger pappan Bruno Reinfeldt.

Han är lyrisk över sonens politiska framgångar och man märker att han är stolt över Fredrik Reinfeldt.

– Han har jobbat oerhört hårt för detta och jag är verkligen glad att det har gått så bra. Han kommer bli en utomordentligt duktig och utmärkt ledare för Sverige.

Enligt Bruno Reinfeldt besitter Fredrik en rad egenskaper som karaktäriserar honom som ledare.

– Han sätter upp höga mål och ger sig katten på att nå dem. Men det är en positiv envishet. Han har också förmågan att lyssna på andra och känner empati med andra människor.

Tidigt engagemang

Bruno Reinfeldt menar att man tidigt kunde se att sonen hade ett starkt politiskt engagemang.

Fredriks politiska engagemang började tidigt men hans karriär började i jägarregementet i Kiruna 1985 när han valdes att representera regementets soldater i värnpliktsriksdagen. Det var där han startade sin politiska karriär, fyra år senare var han borgarrådssekreterare.

– Man kunde tidigt se hans politiska engagemang. Han hade politiken i blodet och var tidigt engagerad som bland annat MUF-ordförande, berättar Bruno Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt är äldst i syskonskaran. Han har två yngre bröder som heter Magnus och Henrik. Fredriks ansvarskänsla visade sig tidigt i livet, menar pappan.

– Redan som tonåring fick han ta stort ansvar hemma. Han tog hand om sina yngre bröder då jag arbetade som konsult och min dåvarande hustru Birgitta studerade.

Bruno Reinfeldt är själv politiskt engagerad och sitter i kommunfullmäktige i Täby kommun tillsammans med Fredrik Reinfeldts fru Filippa.

– Vi vann tillbaka åtta mandat tror jag och kommer nu ha egen majoritet igen om man ska tro på siffrorna som presenterats idag.

Susanna Vidlund