De hungrar efter mål – och stöder lagen med magen

Foto: MÅLSUGNA Efter matchen kanske en hamburgare smakar fint, och då kan man stödja sitt lag med några kronor.
NYHETER

Gnagarna, järnkaminerna och bajarna har kunnat ge sitt lag lite extra klirr i kassan under året – genom att äta burgare.

Derby-målet, en Whopper Pepper-meny, har serverats på Burger Kingrestauranger i stan under hela året. I kassan har det registrerats om den hungriga kunden velat stödja AIK, Djurgården eller Hammarby, med fem kronor per mål.

125 laxar per lag

– Anledningen till att vi startade det här är att det finns ett starkt fotbollsengagemang i Stockholm, också bland våra gäster. Så vi frågade flera lag om de ville vara med, säger Stefan Eriksson, Nordenchef på Burger King.

125 000 kronor per lag gav samarbetet. Men nej, det är inte så att varje lags supportrar ätit exakt 25 000 burgare var. I stället var det en minimisumma som utbetalades, då fansen inte ätit riktigt så många mål som man hoppats på.

– När det är en sån här ny satsning så tar det ett tag innan det sprider sig. Men vi kommer att fortsätta med satsningen, vi är jättenöjda med samarbetet och hoppas att fler fans stödjer med magen, säger Stefan Eriksson.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Foto: Ballbreaker.
Foto: Spana in Ronaldo på tv.
Foto: Tudor Arms.