En till anhållen för balkongmordet

Publicerad:
Uppdaterad:

21-åring misstänkt för medhjälp till mord

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i mordet på en 21-årig man som i måndags hittades död i en lägenhet i området Rannebergen i norra Göteborg.

hade flytt lägenheten 21-åringen var på väg till Tyskland när polisen fann den mördade mannen på hans balkong.
Foto: Foto: Bengt Kulén
hade flytt lägenheten 21-åringen var på väg till Tyskland när polisen fann den mördade mannen på hans balkong.

– Det sitter ytterligare en man anhållen, misstänkt för medhjälp till mord. Han är också 21 år gammal, säger Christina Lycke Alhbin, ställföreträdande chef på utredningsroteln i Göteborg, till TT.

I måndags greps en jämnårig man som misstänks för mord på Stenaterminalen när han var i färd med att kliva på en färja till Tyskland.

Under ett plastskynke

Enligt uppgifter i flera medier ska den mördade mannen ha dödats i samband med en födelsedagsfest hos den mordmisstänkte mannen under natten till lördagen. Offrets kropp ska sedan ha placerats på balkongen under ett plastskynke där den hittades i måndags eftermiddag sedan utomstående larmat polisen.

– Sista gången mannen sågs i liv var på fredagen, i samband med festen, säger Christina Lycke Alhbin.

Okänt motiv

Samtliga tre män var sedan tidigare kända av polisen, men inte för någon grövre brottslighet. Det är i nuläget okänt vilka motiv som ligger bakom mordet eller hur offret har bragts om livet.

– Jag kan inte gå in på vilka skador mannen hade förutom att dementera att mannen har styckmördats. Han har inte obducerats ännu, säger Christina Lycka Alhbin.

TT

Publicerad: