Polisjakt efter försvunnen barnmorska skakar Storbritannien

avOskar Forsberg

NYHETER

Barnmorskan Samantha Eastwood, 28, är spårlöst försvunnen sedan en vecka tillbaka.

Polisen jobbar febrilt för att hitta henne och fallet engagerar just nu många engelsmän.

– Om hon är därute någonstans eller om någon vet var hon är, snälla hör av er, sa Samanthas syster Gemma på en presskonferens i dag.

Det vid 7.45 fredagen den 27 juli som 28-åriga Samantha Eastwood senast sågs. Hon hade precis avslutat sitt arbetspass på Royal Stoke University Hospital och lämnade sjukhuset i sin Volvo XC60.

Varit försvunnen en vecka

Samantha fångades av en övervakningskamera när hon lämnade sjukhuset och fastnade på en film från en annan kamera när hon körde ut på vägen från parkeringen i sin Volvo.

Sedan dess har den 28-åriga barnmorskan inte synts till. Hon anmäldes försvunnen 12 timmar efter att hon lämnade sitt arbete, efter att hon inte dykt upp på jobbet.

En 32-årig man har gripits och delgivits misstanke om människorov. Han har emellertid släppts igen.

1 av 3 | Foto: Staffordshire Police
Barnmorskan Samantha Eastwood, 28, är spårlöst försvunnen sedan en vecka tillbaka

Vädjar till allmänheten

I dag höll hennes syster Gemma Eastwood en presskonferens på polishuset i Stoke.

– Om hon är därute någonstans eller om någon vet var hon är, snälla hör av er, sa hon enligt Daily Mail.

Polisen har sedan tidigare släppt flera bilder på den försvunna barnmorskan samt på några av hennes tillhörigheter, bland annat en plånbok. Man har även offentliggjort materialet från övervakningskamerorna.

Samantha Eastwoods Volvo XC60 hittades parkerad utanför hennes bostad. När polisen sökte genom huset hittade de hennes bilnycklar och bankkort.

– Hon lämnade sjukhuset i sin egen bil, klädd i arbetskläder och hon var på gott humör. Det som hänt är mycket olikt henne och ju längre tiden går desto mer oroliga blir vi. Hon har inte tagit med sig sin bil eller sina bankkort och inte haft kontakt med någon, sa utredaren Simon Duffy om försvinnandet idag.

Flera spår och tips

Enligt uppgifter från en granne ska det ha hörts skrik från barnmorskans bostad under fredagseftermiddagen. Grannen rapporterade dock inte det förrän långt senare när Samantha hade anmälts försvunnen.

Polisen uppger nu att man ”arbetar brett” och är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser.

Samantha Eastwood var tidigare tillsammans med 34-årige John Peake men paret separerade i början av året.

I nuläget är han inte misstänkt för att ha något att göra med försvinnandet, enligt polisen i Staffordshire.

Polisen har, enligt brittiska medier, de senaste dagarna bevakning utanför ex-mannen John Peakes systers bostad.

Enligt uppgifter till Daily Mail ska polisen även arbeta med tips man fått om att barnmorskan ska ha setts vid tågstationen i Stoke. Något de hittills inte har bekräftat.

Dagens tre rubriker fredag 3 augusti 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM